De ce sa mancam prune uscate. "Se administreaza, totusi, cu precautie anumitor categorii de oameni"

De ce sa mancam prune uscate.

Daca toamna, imediat dupa procesul de uscare, putem avea o mai mare siguranta ca fructele nu au suferit niciun alt proces in afara de cel de deshidratare, in timp, pentru a mentine un aspect placut al produselor, anumiti comercianti apeleaza uneori la fel de fel de artificii, rehidratand fructele si "tratandu-le" cu siropuri dulci.

acum 23 luni (13 Oct 2017)

Deseori recurgem la fel de fel de suplimente alimentare si alte produse din farmacie pentru un sistem imunitar puternic, desi avem la indemana variante fara riscuri. Prunele uscate, un produs de sezon si relative la indemana (cota aproximativ 10-12 lei/kg) sunt, spun nutritionistii, sursa extraordinara de vitamine si minerale. Vitamina A, care contribuie la cresterea si refacerea oaselor, le recomanda, de asemenea, pentru a fi introduse in consumul celor mici. Cantitatea impresionanta de antioxidanti, pe de alta parte, contribuie la o memorie buna, fiind de asemenea recomandate personelor cu activitati care presupun un mare consum psihic. Peste toate, consumul de prune uscate ne ajuta sa incetinim procesul de imbatranire. "Pot fi consumate chiar si de catre persoanele care urmeaza dieta, o data - de doua ori pe saptamana si nu in cantitati mari, pentru ca uscate, prunele concentreaza o cantitate mare de glucide. "Sunt in crestere si au nevoie de toate aceste vitamine si minerale. Le putem oferi copiilor ca o gustare, 3-4 prune, iar la fel, de foarte mare ajutor le sunt sportivilor", a mai spus nutritionistul.

Exista insa si un alt aspect de luat in seama atuci cand alegem sa cumparam gustoasele fructe deshidratate. Este vorba de sursa de provenienta, de multe ori o problema. Ideal ar fi sa stim exact de unde provin acestea si daca si cu ce au fost tratate. Chiar si astazi, in multe gospodarii din localitatile cu livezi mari de pruni exista cuptoare traditionale in care se usuca prunele, iar acestea ajung ulterior in piete si magazine. Daca toamna, imediat dupa procesul de uscare, putem avea o mai mare siguranta ca fructele nu au suferit niciun alt proces in afara de cel de deshidratare, in timp, pentru a mentine un aspect placut al produselor, anumiti comercianti apeleaza uneori la fel de fel de artificii, rehidratand fructele si "tratandu-le" cu siropuri dulci.

CITITI SI: Retete verificate de gem si dulceata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro