De ce s-a impotmolit PSD in Zgonea

"Fiecare om, cel putin peste 18 ani cand devine major, decide singur cat de mult vrea sa se umple de ridicol sau de penibil.(...) Cel care ocupa aceasta functie este propus de catre un partid, de partidul din care face parte, de grupul parlamentar respectiv. El s-a declarat "vinovat" de faptul ca l-a propus, in trecut, pe Zgonea la sefia Camerei despre care a spus ca nu si-a inchipiut ca "va fugi cu scaunul".

acum 74 luni (5 May 2016)

Regulamentul institutiei prevede ca acesta poate fi revocat doar de grupul parlamentar din care face parte, insa Zgonea a fost, recent, exclus din PSD.

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor in care s-a discutat solicitarea PSD de revocare din functie a presedintelui Camerei a fost suspendata, fara a se lua o decizie. Valeriu Zgonea a invocat regulamentul Camerei Deputatilor, potrivit caruia presedintele poate fi revocat doar la cererea liderului grupului din care face parte, iar el este neafiliat fiind exclus din PSD. Liderii grupurilor parlamentare nu au reusit sa ajunga la un consens cu privire la procedura de urmat. Secretarul general al PSD, deputatul Marian Neacsu a declarat ca obiectivul partidului nu va mai fi revocarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ci castigarea alegerilor locale. In mai 2015, majoritatea PSD din Camera Deputatilor a modificat regulamentul institutiei, introducand o prevedere potrivit careia presedintele Camerei poate fi revocat doar la propunerea grupului parlamentar din care face parte. Anterior, regulamentul oferea posibilitatea schimbarii presedintelui Camerei, cu votul majoritatii deputatilor, fara a restrictiona depunerea cererii de revocare la un singur grup parlamentar. Potrivit regulamentului, calitatea de presedinte al Camerei Deputatilor inceteaza in urma demisiei, a revocarii sau a pierderii calitatii de deputat. Cum demisia sau pierderea functiei de deputat par putin probabile, singura solutie valida juridic ar fi schimbarea regulamentului Camerei Deputatilor si eliminarea restrictiei referitoare la propunerea din partea grupului parlamentar din care face parte presedintelui. Insa, schimbarea regulamentului este o operatiune de durata, mai ales ca deputatii sunt, practic, in vacanta, multi fiind implicati in campania pentru alegerile locale. In plus, ar vulnerabiliza pozitia noului presedinte din partea PSD, care va depinde de negocierile parlamentare. Ieri, cu o zi in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro