De ce refuza sa joace Roger Federer pe zgura. Adevaratul motiv al deciziei luate de campionul elvetian

De ce refuza sa joace Roger Federer pe zgura. Adevaratul motiv al deciziei luate de campionul elvetian

Pierre Paganini, fizioterapeutul tenismenului, a dezvaluit intr-un interviu pentru New York Times, adevaratul motiv pentru care Federer nu mai joaca pe zgura: "Cu toate ca socul pe articulatii este mai mare decat in meciurile pe zgura atunci cand se joaca pe ciment, Roger are secretul sau.

acum 66 luni (3 Apr 2018)

El nu va participa astfel la niciun turneu pe zgura, nici macar la Roland Garros, dar are un motive bine intemeiat pentru aface asta. Pierre Paganini, fizioterapeutul tenismenului, a dezvaluit intr-un interviu pentru New York Times, adevaratul motiv pentru care Federer nu mai joaca pe zgura: "Cu toate ca socul pe articulatii este mai mare decat in meciurile pe zgura atunci cand se joaca pe ciment, Roger are secretul sau. Pe terenurile rapide, socul este scurt, piciorul paraseste rapid suprafata de joc, iar un dansator precum Federer isi solicita mult mai putin articulatiile. Ei, bine, diferenta pe zgura este ca jucatorii sunt nevoiti sa alunece, procedeu care genereaza o multime de vibratii in picior.

Concret, dupa operatia la genunchi din 2016, Federer a decis sa evite aceasta suprafata, care ii solicita foarte mult articulatiile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro