De ce printul George poarta intotdeauna pantaloni scurti: explicatiile unui expert in reguli de eticheta

De ce printul George poarta intotdeauna pantaloni scurti: explicatiile unui expert in reguli de eticheta

Traditia a fost respectata si in cazul printilor William si Harry, care au purtat pantaloni scurti pana cand s-a crezut de cuviinta ca au crescut suficient de mult incat sa li se permita sa poarte si pantaloni lungi, ceea ce, de regula, se intampla in jurul varstei de opt ani.

acum 64 luni (29 Jul 2017)

Pe scurt, motivul este o traditie veche de secole a Casei Regale Britanice. Expertul in eticheta William Hanson a explicat pentru revista "Harper's Bazaar" ca pantalonii scurti la copii sunt o regula adoptata tacit de familiile de elita, aristocrate si regale pentru a ilustra foarte clar statutul social superior. Daca respecti regulile de eticheta, faci o declaratie subtila cu privire la statutul social si astfel de diferentiezi de ceilalti. Traditia a fost respectata si in cazul printilor William si Harry, care au purtat pantaloni scurti pana cand s-a crezut de cuviinta ca au crescut suficient de mult incat sa li se permita sa poarte si pantaloni lungi, ceea ce, de regula, se intampla in jurul varstei de opt ani.

"Se obisnuieste ca trecerea sa fie facuta in jurul varstei de opt ani. Din punct de vedere istoric, are legatura cu ritualul de a imbraca pentru prima data un copil in pantaloni lungi, care dateaza din secolul al XVI-lea. Un baietel nou-nascut era imbracat intr-o rochita in primii doi ani de viata (rochita s-a transformat in prezent in roba de botez), iar apoi se facea trecerea la pantaloni scurti si, in cele din urma, la cei lungi. Hanson a subliniat insa ca in cazul Familiei Regale moderne este mai degraba vorba de o dorinta de a pastra traditia si mai putin o chestiune de orgoliu privind clasa sociala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro