De ce pisicile nu sunt cele mai bune animale de companie

De ce pisicile nu sunt cele mai bune animale de companie

Cine a avut vreodata caini stie ca acestia se pierd cu firea la vederea unui bol de mancare: se invart in cerc si saliveaza de parca nu ar mai fi vizut mancare de cateva saptamani. Pisicile, pe de alta parte, nu-si pierd cumpatul cand stapanii se apropie de ele cu mancare, lucru care-i determina pe oameni sa creada ca sunt mai inteligente. In final, s-a dovedit ca aceasta nu ar fi o problema, dar specialistii au mai descoperit ca pisicile care s-au lasat mangaiate de oameni aveau un nivel mai mare de hormoni ai stresului an corp, comparativ cu cele care fugeau de mangaierile stapanilor.

acum 72 luni (28 Oct 2014)

Cea mai mare amenintare pentru posesorii de pisici se afla in propria locuinta, scrie publicatia americana "The Huffington Post". Cine a avut vreodata caini stie ca acestia se pierd cu firea la vederea unui bol de mancare: se invart in cerc si saliveaza de parca nu ar mai fi vizut mancare de cateva saptamani.

Pisicile, pe de alta parte, nu-si pierd cumpatul cand stapanii se apropie de ele cu mancare, lucru care-i determina pe oameni sa creada ca sunt mai inteligente.

Nu sunt recunoscatoare

Cand un caine ramane fara mancare o vreme si ii umplem apoi bolul, ne linge mainile in semn de multumire. Cu toate acestea, ele nu investesc la fel de multe sentimente in aceasta relatie", spune Daniel Mills, cercetator in medicina veterinara la Universitatea Lincoln, din Marea Britanie. studiile pe care le-a realizat cu privire la comportamentul felinelor arata ca acestea nu se ataseaza de oameni asa cum o fac cainii.

Toti cainii sunt potentiali prieteni ai oamenilor, in vreme ce pisicile sunt acei colegi rai care ne fura banii de mancare la scoala. De ce sunt atat de diferite cele doua animale de companie? Cercetarile arata ca explicatia poate fi gasita in trecutul evolutionist: cainii au fost domesticiti in urma cu aproximativ 15.000 de ani, iar pisicile cu doar 9.500 de ani in urma. In plus, se crede ca oamenii au selectat cainii care sa le pazeasca animalele, in timp ce pisicile s-au apropiat singure de oameni, doar pentru a manca soareci din hambare.

FOTO: Boredpanda.com

Frecatul de picioare nu este un semn de afectiune...

Multi proprietari de pisici se entuziasmeaza cand pisica se freaca dragastos de picioarele lor, crezand ca le arata afectiune. Acelasi comportament a fost observat si la felinele salbatice, care se freaca in acelasi mod de copaci si de alte obiecte din mediul inconjurator. si nici torsul pisicii<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro