De ce pierde Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta

De ce pierde Klaus Iohannis in fata lui Victor Ponta

Era evident de la bun inceput ca intre cele doua palate nu va exista intelegere si asta ar fi trebuit sa fie prima analiza pe care sa o aiba Klaus Iohannis pe birou. Primul Ministru a uitat ce spunea acum un an de zile si da vina pe Presedinte, care la randul lui sub pretextul ca raspunde revendicarilor manifestantilor de fapt arunca legea inapoi in Parlament, fara sa vina cu o solutie sau o cerere clara, scufundandu-se in conflictul cu Victor Ponta. A dovedit-o in anii de la Palatul Victoria, a dovedit acelasi lucru si in campania electorala si o dovedeste si de cand a ajuns presedinte Klaus Iohannis. Daca problema acomodarii e atat de importanta atunci ar trebui ca alegerile sa aiba loc cu un an inainte de terminarea mandatului presedintelui in functie si noul presedinte sa aiba timpul necesar preluarii functiei sale.

acum 57 luni (15 May 2015)

Victor Ponta l-a acuzat (nu direct, ci prin aluzii la apropiati ai Presedintelui) de lobby in sprijinul unei companii austriece care taie paduri pe la noi. Ce i se mai poate reprosa lui Victor Ponta si nu i s-a reprosat de mii de ori? Pe langa faptul ca o sa urle mapamondul ca Presedintele Romaniei il da in judecata pe Primul Ministru, o sa mai avem si o victimizare a lui Victor Ponta. Asta ar mai lipsi, sa il auzim pe Victor Ponta invocand libertatea de expresie si acuzandu-l din nou pe Klaus Iohannis ca incearca sa inchida gura adevarului.

Dincolo de comicaria si tristetea situatiei, se vede din nou inadecvarea Presedintelui nou ales si a echipei sale. Era evident de la bun inceput ca intre cele doua palate nu va exista intelegere si asta ar fi trebuit sa fie prima analiza pe care sa o aiba Klaus Iohannis pe birou. Sursa de conflict permanent intre Presedinte si Guvern/Parlament. Apoi trebuie sa fii naiv sa crezi ca Victor Ponta va lucra cu Klaus Iohannis (invers nu cred ca e similara situatia). Si in final, majoritatea alegatorilor lui Klaus Iohannis nu e fericita cu o astfel de coabitare. In conditiile acestea, Presedintele a parut din nou la fel de nepregatit sa se confrunte cu situatia ca in cazul confruntarii electorale de la Realitatea TV.

Si ce mai uita echipa de consilieri de la Cotroceni e faptul ca singurul capital al lui Klaus Iohannis este popularitatea votului din noiembrie.

Poate Presedintele nu va fi deranjat sa se plimbe prin curtea palatului si pe la evenimente internationale. Dar daca accepta aceasta pozitie poate sa isi ia la revedere de pe acum de la al doilea mandat.

Imediat dupa anuntarea numirii in functie, Tatiana Niculescu Bran ne-a spus ca Presedintele e constient de asteptarea enorma rezultata din nivelul de incredere pe care il are. Dupa sase luni si mai multi consilieri schimbati, nu pare in niciun fel sa se inteleaga acest lucru la Cotroceni si conform ultimelor masuratori nivelul increderi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro