De ce pica jumatate dintre elevi Bac-ul

De ce pica jumatate dintre elevi Bac-ul

Rata de promovare a celei de-a doua sesiuni a Bac-ului este de 25%, fiind practic pentru prima oara cand au reusit sa promoveze examenul un sfert dintre candidatii de la sesiunea de toamna. Expertul in Educatie si bloggerul adevarul.ro, Stefan Vlaston, care are o experienta de profesorat de 30 de ani, dintre care 15 ani i-a petrecut ca director la un liceu tehnologic din Bucuresti, a ajuns la concluzia ca rata promovatilor la Bac din intreaga cohorta de elevi, este de fapt de 53%. Cauzele sunt numeroase: de la lipsa de motivatie a profesorilor din unele scoli si licee care se transmite si elevilor, metode didactice uni-directionale (profesorul dicteaza, elevul scrie in nestire fara sa inteleaga nimic si fara sa aiba posibilitatea sa intrebe), lipsa de sprijin familial si cultura a invatarii in familie, lipsuri materiale severe", a aratat pe scurt Apateanu.

acum 59 luni (7 Sep 2015)

Rata de promovare a celei de-a doua sesiuni a Bac-ului este de 25%, fiind practic pentru prima oara cand au reusit sa promoveze examenul un sfert dintre candidatii de la sesiunea de toamna. Mai exact, anul acesta, 11.493 de absolventi de clasa a XII-a, dintr-un total de 44.770 de candidati prezenti la a doua sesiune, au obtinut medii generale peste 6 si au promovat Bacalaureatul.

Expertul in Educatie si bloggerul adevarul.ro, Stefan Vlaston, care are o experienta de profesorat de 30 de ani, dintre care 15 ani i-a petrecut ca director la un liceu tehnologic din Bucuresti, a ajuns la concluzia ca rata promovatilor la Bac din intreaga cohorta de elevi, este de fapt de 53%. "Imi aduc aminte ca am calculat procentul candidatilor promovati la totalul cohortei de elevi, inscrisi in clasa a XII-a si mi-a dat 53% procentul real de promovare", a explicat Vlaston.

Ce faci fara diploma de Bac

Pe scurt, aproape jumatate dintre tineri ies din sistemul de educatie fara o diploma de Bac. "Din fericire, elevii se pot duce la scoli postliceale, scoli de meserii bune si performante din care sa invete o meserie asemanatoare celei pe care ar fi invatat-o la scoala profesionala.

La randul sau, expertul in Educatie Tincuta Apateanu spune ca motivul ratei foarte mici de promovare la a doua sesiune de Bac este fiindca aici se inscriu, in general, elevii care au picat examenul la sesiunea din vara. Cauzele sunt numeroase: de la lipsa de motivatie a profesorilor din unele scoli si licee care se transmite si elevilor, metode didactice uni-directionale (profesorul dicteaza, elevul scrie in nestire fara sa inteleaga nimic si fara sa aiba posibilitatea sa intrebe), lipsa de sprijin familial si cultura a invatarii in familie, lipsuri materiale severe", a aratat pe scurt Apateanu.

Ea insista ca acesti elevi sa obtina o diploma de Bac si ulterior sa urmeze o facultate avand in ved... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro