De ce persoanele inteligente socializeaza mai putin si sunt dispuse sa renunte mai repede la prieteni

De ce persoanele inteligente socializeaza mai putin si sunt dispuse sa renunte mai repede la prieteni

Daca esti o persoana inteligenta, inseamna ca te definesc urmatoarele caracteristici: socializezi mai putin decat alte persoane si ai stari de anxietate, gandindu-te daca acest lucru este normal, sanatos si acceptabil.

acum 57 luni (11 Aug 2016)

Daca esti o persoana inteligenta, inseamna ca te definesc urmatoarele caracteristici: socializezi mai putin decat alte persoane si ai stari de anxietate, gandindu-te daca acest lucru este normal, sanatos si acceptabil. Ei au realizat studii in care au fost inclusi adulti cu varste cuprinse intre 18 si 28 de ani, constatand ca persoanele care au trait in zone mai dens populate au raportat niveluri scazute de fericire, iar acest lucru este valabil atunci cand oamenii socializeaza frecvent.

Studiul dezvolta ideea conform careia indivizii mai inteligenti se adapteaza mai usor provocarilor vietii moderne si sunt mai dispusi sa-si paraseasca grupul larg de prieteni, focusandu-se pe propriile obiective.

Oamenii inteligenti prefera sa socializeze mai putin, deoarece ei nu au nevoie de acel sentiment de apartenenta tribala si sunt capabili sa isi gaseasca singuri sensul vietii.

Din acest motiv, oamenii care locuiesc in orase mai mici sunt mai putin fericiti decat ceilalti. Acest lucru ar putea avea legatura cu mai multi factori, printre care cercurile mai mici de prieteni, conexiunile mai intime si incercarea de a-i impresiona pe cei din jur. De asemenea, intr-un oras mai mic se pune accentul pe cine sunteti si modul in care va conectati cu altii, in defavoarea adevaratelor valori ale vietii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro