De ce nu vrea Ciolos sa curete mizeria cuplului Gorghiu-Blaga

> Diplomatic, dar ferm, Ciolos a transmis celor doi co-presedinti ai PNL, Alina Gheorghiu si Vasile Blaga, ca nu are chef sa curete mizeria facuta de ei in cardasie cu PSD, in mai anul trecut, cand alesii liberali au votat in deplina intelegere alaturi de colegii lui Victor Ponta o lege electorala cu prevederi aberante, printre care si cea referitoare la alegerea primarilor intr-un singur tur.

acum 72 luni (19 Jan 2016)

>

Diplomatic, dar ferm, Ciolos a transmis celor doi co-presedinti ai PNL, Alina Gheorghiu si Vasile Blaga, ca nu are chef sa curete mizeria facuta de ei in cardasie cu PSD, in mai anul trecut, cand alesii liberali au votat in deplina intelegere alaturi de colegii lui Victor Ponta o lege electorala cu prevederi aberante, printre care si cea referitoare la alegerea primarilor intr-un singur tur. Succesul caderii guvernului Ponta nu este o reusita a PNL, a capacitatii politice a liderilor acestui partid de a impune decizii majore la nivel national, ci a revoltei populatiei. PNL s-a identificat prea putin cu solicitarile celor care au iesit in strada dupa tragedia de la Clubul Colectiv. Declarativ, si-au asumat mare parte dintre acestea, dar, de fapt, liberalii sunt in aceasi situatie ca PSD-ul lui Liviu Dragnea, atunci cand vine vorba de reformarea partidului si de improspatarea candidatilor. Secretarii, secretarele si consilierii fostilor deputati, senatori sau primari sunt scosi in fata, sunt spalati, apretati si cosmetizati, insa caracterul si modul de comportament ramane acelasi.

Gestul lui Ciolos spune multe despre relatia lui cu PNL si cu cei doi co-presedinti. S-a speculat mult in ultima perioada asupra posibilitatii ca premierul sa lase haina de tehnocrat si sa se inregimenteze politic in PNL. O varianta de luat, in continuare, in considerare, dar nu in conditiile dorite de cuplul Gorghiu-Blaga. Ciolos a tinut sa le transmita celor doi ca trebuie sa-si asume greselile politice si, eventual, daca au curajul si onestitatea necesara sa faca un pas in spate. In Romania post-decembrista, candidatii de dreapta, cu mici exceptii, au fost batuti in primul tur, in mai toate alegerile, de reprezentantii PSD, un partid mult mai bine organizat teritorial. Vrea sa fie presedinte, nu o marioneta a tandemului Gorghiu-Blaga, si a grupurilor de interese care gireaza in jurul acestora. Este dispus sa astepte, iar timpul lucreaza pentru el si pentru cei care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro