De ce nu va creste dolarul american? Estimarile unui guru financiar

De ce nu va creste dolarul american? Estimarile unui guru financiar

Evolutia se poate observa si la nivelul preturilor marfurilor, care incep sa creasca, de exemplu barilul de petrol care s-a scumpit de la 37 de dolari la peste 40, in prezent.

acum 54 luni (27 Apr 2016)

Ultimele evolutii de pe piata nord-americana vor determina cel mai probabil Fed sa nu majoreze dobanda cheie, estimeaza Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton. Evolutia se poate observa si la nivelul preturilor marfurilor, care incep sa creasca, de exemplu barilul de petrol care s-a scumpit de la 37 de dolari la peste 40, in prezent.

Totodata, preturile la materii prime incep sa creasca, dovada ca aceste piete, cum ar fi Rusia sau Brazilia, incep sa consume.

"Fed ezita sa creasca ratele, luand in calcul evolutia defavorabila a preturilor de consum, ceea ce inseamna ca dolarul nu se intareste, deci banii care normal s-ar fi indreptat spre piata americana cauta acum alte plasamente", a declarat Mark Mobius, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Fondul Proprietatea. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro