De ce nu sunt afisate cheltuielile MApN pe platforma de transparenta bugetara

88/2013, privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, sunt exceptate de la publicare proiectele de investiţii publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională a căror detaliere conţine informaţii clasificate potrivit legii, acestea fiind prevăzute in programele de investiţii in poziţii globale", a comunicat, luni seară, MApN.

acum 51 luni (15 Mar 2016)

Ministerul Apărării Naționale susține că este transparent din punct de vedere financiar și că transmite cu regularitate date către Trezoreria Statului.

Ministerul Apărării incearcă să explice, in acest mod, de ce informațiile legate de contractele Armatei nu sunt făcute publice pe noul site.

Platforma "Transparență bugetară" a fost lansată, la data de 11 martie, de premierul Dacian Cioloș.

Citește și: Ziua lansării platformei de transparență bugetară: ce instituții "au uitat" să incarce rapoartele

"Ministerul Apărării Naționale postează lunar, pe pagina din Internet a ministerului, www.mapn.ro, datele cumulate de la ordonatorii de credite din subordine privind execuţia bugetului, conform prevederilor Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2013, privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, sunt exceptate de la publicare proiectele de investiţii publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională a căror detaliere conţine informaţii clasificate potrivit legii, acestea fiind prevăzute in programele de investiţii in poziţii globale", a comunicat, luni seară, MApN.

Potrivit comunicatului MApN, toate unităţile militare ai căror comandanţi au calitatea de ordonatori de credite transmit la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, potrivit Legii nr. 500/2002, bugetele proprii, detaliate pe clasificaţia bugetară pană la nivel de alineat, pe baza cărora se efectuează şi se inregistrează cheltuielile efectuate de către aceştia.

De asemenea, achiziţiile publice pentru bunurile comune cu economia naţională, efectuate de către unităţile militare, sunt inregistrate şi pot fi ac... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro