De ce nu se scufunda Ponta?
Sigur, Ponta a numit oameni ca Sova in guvern, dar intr-un stil general de guvernare oportunist si haotic oameni ca Voinea, Ioana Petrescu, Valcov sau Eugen Teodorovici au tinut si cursul, prin asta intelegindu-se o oarecare austeritate, calcata de alegeri dar nu in restul timpului si o realizare graduala a unor idealuri de centru dreapta ca reducerea CAS, simplificarea fiscala (vedeti raportul anual SAR 2015 pe www.sar.org.ro), noul Cod fiscal (draga Ministerule de Finante, nu mai imi trimite scrisori cum ca impactul acestuia e pe undeva in vreo patru volume, daca exista o estimare pe bune va rog pagina si tabelul, altfel o sa va spun si eu sa cititi tot raportul pe semestrul european si pe cel al dezvoltarii umane ca sa gasiti dovada ca sunteti neprofesionisti). Si PSD, si PNL, propun doar suspendarea din functii de partid pana la pronuntarea justitiei, in loc de excluderea totala, nu exista nici un mecanism propus in anticiparea justitiei, desi in decursul timpului le-am propus destule, nici un fel de departament de resurse umane nu e pe cale de creare, ce sa mai vorbim de vreo strategie de a ne muta de la partidul-clan la partidul reprezentativ, desi de la sindicate la organizatii studentesti si stinga, si dreapta ar avea de unde incepe.
Avand in vedere ce greseli - si e o exprimare politicoasa- a facut premierul ca sa cistige alegerile in ultimul an, de la cumpararea neconstitutionala de primari la un comportament fiscal care a dus la pierderea increderii in el si echipa lui la Comisia Europeana si FMI, ai zice ca nu mai poate dura mult.
Primul factor care il mentine pe Victor Ponta este ca guvernarea lui este discutabila, dar nu mai catastrofala ca precedentele, fapt ignorat in subestimarea constanta de care s-a bucurat de la dusmanii lui. Sigur, Ponta a numit oameni ca Sova in guvern, dar intr-un stil general de guvernare oportunist si haotic oameni ca Voinea, Ioana Petrescu, Valcov sau Eugen Teodorovici au tinut si cursul, prin asta intelegindu-se o oarecare austeritate, calcata de alegeri dar nu in restul timpului si o realizare graduala a unor idealuri de centru dreapta ca reducerea CAS, simplificarea fiscala (vedeti raportul anual SAR 2015 pe www.sar.org.ro), noul Cod fiscal (draga Ministerule de Finante, nu mai imi trimite scrisori cum ca impactul acestuia e pe undeva in vreo patru volume, daca exista o estimare pe bune va rog pagina si tabelul, altfel o sa va spun si eu sa cititi tot raportul pe semestrul european si pe cel al dezvoltarii umane ca sa gasiti dovada ca sunteti neprofesionisti). Iar a aduce contra guvernului Ponta motiuni de cenzura pe fonduri europene din partea unora care au performat chiar mai prost cand au fost la guvernare (vedeti in raportul SAR din 2014 la http://sar.org.ro/wp-content/uploads/2014/04/Proasta-gestiune-si-planificare.pdf) nu are cum sa produca altceva decit scoruri in favoarea lui Ponta. Care se bate numai pe electoratul informat si de centru, constient ca doar acela schimba regimuri, si ca pe acela sarac il are oricum, ca nimeni altcineva nu il revendica.
Al doilea factor care il mentine pe Victor Ponta este lipsa de initiativa a opozitiei parlamentare si incapacitatea ei de a-si face aliati in societatea mai larga. Cum a fost cu putin... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro