De ce nu se mai grabesc liderii Brexit sa-si ia tara inapoi

> In loc de toate astea, doi dintre cei mai proeminenti liderii ai Brexit-ului, Boris Johnson si Michael Gove au aparut la conferinta de presa de dupa referendum cu niste fete lungi, contrastand puternic cu mesajele fericite pe care incercau sa le transmita. A fost cea mai mare pierdere din istorie pentru o singura zi, chiar mai mare decat cea provocata de prabusirea Lehman Brothers in timpul crizei financiare din 2008, dupa calculele Standard and Poor`s, preluate de BBC.

acum 65 luni (28 Jun 2016)

>

In loc de toate astea, doi dintre cei mai proeminenti liderii ai Brexit-ului, Boris Johnson si Michael Gove au aparut la conferinta de presa de dupa referendum cu niste fete lungi, contrastand puternic cu mesajele fericite pe care incercau sa le transmita.

Oare de ce obtinerea "independentei" nu a fost urmata imediat de punerea ei in aplicare? De ce liderii Brexit nu se grabesc sa-si ia tara inapoi?

Lira este la cel mai jos nivel fata de dolar din ultimii 31 de ani. Socul pe burse a adus pierderi uriase companiilor si ar fi fost si mai rau daca o serie de tranzactii nu ar fi fost oprite din cauza volatilitatii pietelor. Cel mai mult au avut de suferit companiile aeriene si cele imobiliare din motive evidente: iesirea din UE ar afecta in primul rand aceste domenii.

Pierderile inregistrate pe pietele financiare a doua zi dupa referendum s-au ridicat la doua mii de miliarde de dolari, arata indicele Down Jones. A fost cea mai mare pierdere din istorie pentru o singura zi, chiar mai mare decat cea provocata de prabusirea Lehman Brothers in timpul crizei financiare din 2008, dupa calculele Standard and Poor`s, preluate de BBC.

In plan politic, Marea Britanie se confrunta cu riscul de a deveni Mica Britanie. Scotia nu va accepta sa fie scoasa din UE si problema poate ajunge pana la organizarea unui al doilea referendum pentru independenta. Irlanda de Nord nu vrea nici ea sa plece din UE si cu atat mai putin Londra.

David Cameron si-a anuntat demisia, dar lasa asupra viitorului guvern decizia de a activa articolul 50. Boris Johnson, cel care se vedea marele castigator politic al Brexit-ului si viitor premier, nu mai este asa entuziast. Din postura de favorit la succesiune in Partidul Conservator si la conducerea guvernului Majestatii Sale, Boris Johnson ajunge intr-o situatie imposibila. Campionul iesirii din UE declara acum ca Marea Britanie ar trebui sa pastreze accesul pe piata unica europeana! Adica, t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro