De ce nu reuseste PNL sa fie o forta in opozitie

Aparitia unor noi stenograme din interiorul PNL ridica semne de intrebare asupra functionarii principalului partid de opozitie. Noile stenograme contin pasaje din sedinta conducerii PNL de luni si releva o serie de schimburi acide de replici intre liderii proveniti din randul vechilor liberali si cei proveniti din fostul PDL. Potrivit stenogramelor, difuzate de Romania TV, la sedinta de luni Teodor Atanasiu este extrem de ofensiv, afirmand ca nu are de ce sa isi ceara scuze, pe motiv ca discutiile ar fi avut loc in spatiu privat (de fapt la o sedinta de partid cu usile inchise - n.r.).

acum 103 luni (13 May 2015)

Aparitia unor noi stenograme din interiorul PNL ridica semne de intrebare asupra functionarii principalului partid de opozitie. Disputele de la centru dintre vechii si noii liberali, certurile din teritoriu si slaba functionare a grupurilor parlamentare sunt doar cateva dintre vulnerabilitatile PNL.

Noile stenograme contin pasaje din sedinta conducerii PNL de luni si releva o serie de schimburi acide de replici intre liderii proveniti din randul vechilor liberali si cei proveniti din fostul PDL. Acesta a fost inregistrat in timp ce isi anunta colegii ca democrat-liberalii nu vor primi postul de premier, promis lui Catalin Predoiu.

Potrivit stenogramelor, difuzate de Romania TV, la sedinta de luni Teodor Atanasiu este extrem de ofensiv, afirmand ca nu are de ce sa isi ceara scuze, pe motiv ca discutiile ar fi avut loc in spatiu privat (de fapt la o sedinta de partid cu usile inchise - n.r.).

"De la voi a fost, a dat-o cineva nemultumit de la noi lui Nelu Oltean si el a dat-o presei", a sunat acuzatia lui Atanasiu.

Acuzatii reciproce

Alina Gorghiu ii reproseaza direct lui Vasile Blaga ca ar bloca actiunea PNL de schimbare a majoritatii parlamentare. Spre exemplu, de ce nu vreti voi sa facem majoritate la Senat?", afirma Gorghiu, potrivit stenogramelor. Vasile Blaga se apara sustinand ca nici fostii liberali nu sunt foarte activi, in timp ce Gorghiu sustine ca greul negocierilor este dus de fostul PNL. Concluzia este trasa de secretarul general al PNL, Marian Petrache, care ii considera vinovati pe liderii proveniti din fostul PDL. Voi nu dati cu lunile pe la sedintele de partid, iar acum ati venit toti, in haita", afirma Petrache. Potrivit informatiilor neoficiale care circulau in PNL in acest al doilea caz ar fi fost vorba de inregistrari ambientale, relizate de televiziunea condusa de deputatul PSD Sebastian Ghita.

Dincolo de detaliile tehnice, problemele din interiorul partidului rezultat din fuziunea PNL-PDL se... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro