De ce nu pot fi infiati tripletii abandonati in maternitatea din Turnu Severin si unde au ajuns cele trei fetite

De ce nu pot fi infiati tripletii abandonati in maternitatea din Turnu Severin si unde au ajuns cele trei fetite

Foarte multi oameni din tara, dar si romani stabiliti in strainatate, au inrosit la data respectiva telefonul Directiei Judetene pentru Asistenta Sociala si Protectia Sociala Mehedinti, manifestandu-si dorinta de a le infia pe cele trei fetite abandonate de mama lor in Maternitatea din Drobeta Turnu Severin.

acum 71 luni (2 Nov 2016)

Foarte multi oameni din tara, dar si romani stabiliti in strainatate, au inrosit la data respectiva telefonul Directiei Judetene pentru Asistenta Sociala si Protectia Sociala Mehedinti, manifestandu-si dorinta de a le infia pe cele trei fetite abandonate de mama lor in Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Se intampla asta la inceputul lunii septembrie 2015, cand autoritatile medicale anuntau cu tristete ca tripletii au fost abandonati de mama lor, o femeie de 36 de ani, din localitatea mehedinteana Cioroboreni.

Povestea a fost intens mediatizata la acea data, asa ca in scurt timp foarte multi romani din toate colturile tarii, dar si din strainatate s-au interesat cum sa procedeze sa le infieze pe cele trei fetite, Cristina, Alexandra si Isabela.

Dar cum legea din Romania este extrem de restrictiva, totul a ramas doar la faza de intentie. Asa ca tripletii, acum in varsta de un an si patru luni, sunt in grija unui asistent maternal profesionist din judetul Mehedinti, in urma unei hotarari a Tribunalului Mehedinti, dupa cum ne precizeaza Dana Ariciu, purtatorul de cuvant al DGASPC Mehedinti.

Concret, procedura de adoptie este insa una de durata si implica multa rabdare din partea celor care vor sa ia acasa aceste fetite. Pe de alta parte si persoana ori familia care vrea sa adopte trebuie sa aiba un atestat in acest sens. Problema a fost tocmai cu acest atestat, intrucat chiar de la inceput cine doreste sa infieze trebuie sa opteze pentru trei copii, in caz contrar legea nepermitand infierea acestora. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro