De ce nu mai rezista cuplurile in era comunicarii

De ce nu mai rezista cuplurile in era comunicarii

Este vorba despre caracter, istoric personal, istoric traumatic, tulburari de personalitate, de comportament, asteptari, dorinta de a fi asimilat unui grup, frica de singuratate, dorinta de a imita si lista poate continua. Complimentele nu mai sunt de actualitate, sexul devine descarcare de frustrari sau motiv de lauda, idealurile comune aproape lipsesc, iar cei doi nu mai sunt interesati de chimia si istoria celuilalt odata ce reusesc sa-l aiba atat de repede", spune Constantin Corneanu. Dar cand bucuria de la inceput era doar o stare raportata la celalalt si la dorintea de a-l avea, fara dorinta de a-l cunoaste, va fi ulterior greu de regasit sau de provocat." Unii constientizeaza cum in grupul de prieteni doar ei au ramas printre ultimii celibatari, asa ca, fie demonstrativ, fie din frica de a nu fi considerati codasi ori, pur si simplu, din teama de singuratate, decid pripit o casnicie fara consistenta care, evident se sfarseste prin divort. Mai sunt, desigur, si persoanele care se axeaza pe cariera sau, pur si simplu, nu sunt preocupate de a fi intr-o relatie serioasa pana intr-o zi, cand observa ca sunt mult timp singure si ca, de fapt, grupul de prieteni s-a redus, astfel incat nu mai au posibilitatea de a selecta pe cineva potrivit. Adictiile partenerului, prietenii lui, dorinta de succes, traumele, visele de viitor si inca multe altele pot sa va spuna inca de la inceput daca merita sau nu sa incepeti o relatie si daca aveti ce construi impreuna.

acum 93 luni (11 Mar 2017)

Daca este sa dam crezare postarilor de pe retelele sociale, raspunsul este fara doar si poate, da.

"Relatia de cuplu a ramas la fel de ravnita, un scop important in viata, insa cu mai putine sanse de reusita pe termen lung", este categorica psihoterapeuta Keren Rosner. Este un paradox: ne dorim cu ardoare iubire, un partener, insa suntem atat de putin disponibili sa ne ocupam serios de acest aspect. "Sa investim timp, sa luam decizii bune si, mai ales, sa pastram relatia. Sa ne dorim sa fie una functionala, sa muncim pentru ea asa cum facem cand dorim sa obtinem orice altceva", mai spune specialista. Multi cred ca o relatie ar trebui sa functioneze de la sine, ca nu este nevoie sa faci eforturi, nu trebuie sa fii intelept, tolerant, atent, binevoitor, prezent, empatic.

"Am gresit maritandu-ma cu prietenul meu"

Elena are 49 de ani si, de cativa ani, este singura. "Dupa 18 ani de casatorie, am decis sa pun capat unei relatii in care ma simteam umilita si nefericita. Se poate constitui un cuplu fara iubire sau este dragostea de ajuns pentru a construi o relatie? In aceste conditii, nimeni si nimic nu e mai important decat persoana de care ne-am indragostit", explica psihoterapeutul Constantin Cornea. Persoanele care-si aleg partenerul pe principiul placerii descopera ca acel cuplu nu rezista nici macar acei trei ani teoretici, pentru ca dragostea se duce odata ce s-a consumat din punct de vedere sexual", remarca psihologul Constantin Cornea. Foarte multi oameni, dupa ce dispare sexualitatea, se descopera singuri, stingheri in cuplu incercand macar sa nu se deranjeze unul pe celalalt, sa nu-si incurce vietile reciproc. "Rareori am intalnit cupluri care sa-si doreasca sa construiasca lucruri impreuna si pentru care sa traga amandoi. Descopar cupluri care raman impreuna 20 de ani neoferindu-si lor o sansa si neoferind o sansa altora la fel ca ei", subliniaza psihoterapeutul. "Colegul, prietenul sau orice persoana despre care credem ca ne ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro