De ce nu-l primeste nimeni pe Dodon. "Presedintele Romaniei nu se va intalni niciodata cu omul de paie al lui Plahotniuc"

De ce nu-l primeste nimeni pe Dodon.

Om de paie care, in stil de colhoz, a azvarlit cu noroi in Romania ori de cate ori a crezut de cuviinta. Cand l-au vazut pe primitivul de pe Bac, care nu vorbea nici o limba straina in afara de rusa, cum cere Uniunii Europene sa stea de vorba (ca la un sfat de familie din Donduseni!) cu Moscova despre traseul european al Republicii Moldova, oamenii au inteles cu cine au de-a face.

acum 72 luni (17 Sep 2017)

>

La intrebarea jurnalistilor basarabeni, daca a fost invitat sa faca vizite oficiale in Ucraina sau Romania, singurii vecini ai Republicii Moldova, Dodon a dat un raspuns decupat din analele diplomatiei sovietice din anii '50. -, de indata ce omologii sai de la Bucuresti si Kiev vor cugeta la importantissimele liste ale lui Dodon, se vor putea face si vizite oficiale.

De Kiev nu bag mana-n foc: inca din timpul regimului "portocaliu" al lui Viktor Iuscenko (va mai amintiti de el?), am atras atentia ca "democratii" ucraineni sunt mult mai sovietici decat ucrainenii sovietici care au pus mana pe teritoriile ce alcatuiesc, astazi, statul artificial Ucraina. Si ca, odata ajunsi la putere (si cu sprijinul Romaniei), vor desfiinta complet drepturile minoritatilor si vor incerca sa deznationalizeze toate minoritatile care inca mai locuiesc pe teritoriile praduite in 1944 de URSS. Nu e exclus, prin urmare, ca, la un moment dat, Kievul chiar sa studieze lista trimisa de Dodon si sa-i faca o invitatie.

Dar Bucurestii sunt cu totul altceva, nu numai pentru ca noi nu ne apucam ca, pe baza de reciprocitate, sa lichidam invatamantul in limba ucraineana.

Nici un lider european nu se va intalni vreodata cu Maduro, cu Kim Jong-Un sau cu liderii gherilelor Houthi din Yemen. Asta nu are de-a face cu orientarea ideologica: liderii chinezi sau vietnamezi sunt membri de drept ai vietii politice internationale, desi sunt comunisti.

Presedintele Romaniei, ii asigur pe suporterii lui Dodon, nu se va intalni niciodata cu omul de paie al lui Plahotniuc. Om de paie care, in stil de colhoz, a azvarlit cu noroi in Romania ori de cate ori a crezut de cuviinta. Nici daca ar exista vreo agenda de discutat, presedintele Romaniei - oricare ar fi acesta - nu ar frecventa un nefrecventabil.

La fel de amuzant a fost Dodon si cand a spus ca este primit in Vest, deoarece a facut o vizita la Budapesta si una la Bruxelles. Prima invitatie, pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro