De ce nu e bine sa incalzim mancarea in cuptorul cu microunde

De ce nu e bine sa incalzim mancarea in cuptorul cu microunde

De ce este acest instrument atat de apreciat? Cea mai buna metoda de a gati, care pastreaza cea mai mare cantitatea de vitamine si minerale, este prepararea rapida, expunerea alimentelor la caldura perioade scurte si cu o cantitate cat mai mica de lichid", explica specialista in cercetare alimentara Catherine Adams Hutt.

acum 90 luni (31 May 2015)

De ce este acest instrument atat de apreciat?

Simplu, pentru ca permite incalzirea rapida si mai comoda a mancarii nesanatoase, industriale, de tipul "ready to eat", usurand si scurtand incredibil timpul de preparare a hranei. Cea mai buna metoda de a gati, care pastreaza cea mai mare cantitatea de vitamine si minerale, este prepararea rapida, expunerea alimentelor la caldura perioade scurte si cu o cantitate cat mai mica de lichid", explica specialista in cercetare alimentara Catherine Adams Hutt.

Trebuie tinut cont si de faptul ca energia microundelor nu patrunde bine prin bucatile groase, dense de mancare si, de aceea, se asociaza adeseori cu o preparare inegala a mancarii. De aceea, trebuie intotdeauna curatate garniturile de pe usa, verificate dispozitivele de blocare de siguranta iar carcasa sa nu prezinte deteriorari.

Un alt pericol este cel al recipientelelor folosite la microunde, cum ar fi sticlele de biberon, bolurile din policarbonat sau PET, care pot emana compusi extrem de toxici si care pot patrunde in alimente.

Din cauza transformarilor nenaturale ale alimentelor in cuptorul cu microunde, ar fi de dorit sa renuntati la serviciile lui, recomanda specialistii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro