De ce nu avem parte de cel mai bun sex cand iubim: "Dragostea are un efect profund asupra sexului, nu mereu pozitiv"

De ce nu avem parte de cel mai bun sex cand iubim:

Sexul este mai complicat decat avem impresia, iar satisfactia sexuala depinde de o multime de factori, de la cei fizici, la cei emotionali si psihologici. "Tipul de sex care ne face sa ne simtim extraordinar este conturat de la detalii precum valori morale, experiente sexuale, parerea pe care o avem despre propria persoana, de cat de atragatori suntem in ochii celorlalti si mai ales de masura in care reusim sa ne lasam prada trairilor cand vine vorba de sex. De asemenea, sexul cu o persoana de care nu suntem indragostiti este adesea mult mai liber pentru ca nu ne temem la fel de mult ca vom fi judecati de cel de langa noi, asa cum se intampla cand iubim.

acum 53 luni (12 Sep 2015)

Sexul este mai complicat decat avem impresia, iar satisfactia sexuala depinde de o multime de factori, de la cei fizici, la cei emotionali si psihologici.

"Tipul de sex care ne face sa ne simtim extraordinar este conturat de la detalii precum valori morale, experiente sexuale, parerea pe care o avem despre propria persoana, de cat de atragatori suntem in ochii celorlalti si mai ales de masura in care reusim sa ne lasam prada trairilor cand vine vorba de sex.

Psihologul specializat in relatiile de cuplu vine cu argumente pro si contra atat pentru cei care sutin ca sexul este mai satisfacator atunci cand iubesti, cat si pentru sexul care nu implica decat o atractie fizica puternica. Sexul cu o persoana pe care o iubesti

Argumente pro

Dragostea este un sentiment nemaipomenit, la fel insa este si dorinta, iar atunci cand aceste doua elemente se intalnesc poti spune ca ai tras lozul castigator, este de parere Tracey Cox. Increderea care apare intre partenerii care se iubesc poate fi cu adevarat un impuls pentru o viata sexuala incendiara, in vreme ce altii simt ca au avut parte de sex salbatic numai cu parteneri ocazionali, de care nu erau legati sufleteste.

Un alt lucru pozitiv in cazul sexului cu persoana iubita este afectiunea si momentele de intimitate care apar inainte si dupa o partida de sex, ceea ce lipseste de cele mai multe ori in cazul relatiilor cu un partener de care nu suntem indragostiti. Iar aceasta este problema de care se plang o multime de cupluri care faceau sex oriunde apucau la inceputul relatiei, pentru ca dupa o perioada dorinta sa paleasca din cauza rutinei: sexul cu aceeasi persoana, zi de zi, luna de luna, ani la rand, isi pierde din farmec.

Monotonia intervine pentru ca cei mai multi ne multumim sa facem sex in aceleasi pozitii, in acelasi decor, asa ca trupul si mintea nu mai sunt stimulate suficient ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro