De ce nu avea Iohannis alta solutie decat sa o desemneze premier pe Viorica Dancila

De ce nu avea Iohannis alta solutie decat sa o desemneze premier pe Viorica Dancila

> Iohannis nu avea o varianta, alta decat numirea unui premier de la PSD Era constrans de actuala majoritate parlamentara, de Constitutie si de deciziile CCR. Doar ca guvernul nu este capabil sa aduca acele cresteri in bugetul de stat, sa rezolve problemele cetatenilor legate de educatie, sanatate, infrastructura etc.

acum 75 luni (18 Jan 2018)

>

Iohannis nu avea o varianta, alta decat numirea unui premier de la PSD

Era constrans de actuala majoritate parlamentara, de Constitutie si de deciziile CCR. Numai ca Dragnea era convins ca presedintele va respinge prima propunere, absolut inacceptabila, inclusiv pentru PSD, iar a doua propunere era cea adevarata: Mihai Fifor, sau altcineva, mai competent si mai "prezentabil" publicului. Figura trista pe care a avut-o Dragnea, la iesirea publica de dupa anuntul presedintelui, demonstreaza aceasta teorie. Sa lase PSD-ul sa piara pe limba sa. De fapt, pe aceea a premierului Dancila. Pentru ca nu are cunostinte elementare de administrarea unei institutii, daramite a unei tari intregi.

Multi il acuza pe Iohannis ca n-a facut altceva.

Sa desemneze doi premieri inacceptabili parlamentului, care ar fi dus la alegeri anticipate. Trecem peste riscurile unor luni intregi de instabilitate politica, cu consecinte dramatice asupra economiei. Dar era foarte probabil ca parlamentul sa aprobe a doua nominalizare, pentru ca parlamentarii sa nu plece acasa. Respingandu-i toate initiativele legislative, si trantindu-l la prima ocazie prin motiune de cenzura? O luam de la capat, de cate ori?

De bine de rau, economia privata functioneaza, asa se explica acele cresteri record. Doar ca guvernul nu este capabil sa aduca acele cresteri in bugetul de stat, sa rezolve problemele cetatenilor legate de educatie, sanatate, infrastructura etc.

Premierul Dancila nu va avea nicio autoritate asupra ministrilor sai. Am vazut in 2017 cum a fost "indeplinit" programul de guvernare.

In concluzie

Dintre toate solutiile posibile, aceea aleasa de presedintele Iohannis mi se pare cea mai buna. PSD trebuie sa se prabuseasca in derizoriu si ridicol, pentru ca si propriii sustinatori sa inteleaga ca nu este capabil sa-si respecte promisiunile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro