De ce nu are voie femeia sa intre in altar. Pacatul pentru care femeia va plati pana la sfarsitul veacurilor

De ce nu are voie femeia sa intre in altar. Pacatul pentru care femeia va plati pana la sfarsitul veacurilor

Logica duhovniceasca ne descopera ratiunile adanci ale interzicerii femeii de a sluji in calitate de preot sacrificant la altar. De ce mancam pasca si oua rosii in ziua sfanta de Pasti Motivele ascunse care ii fac si pe oamenii de succes sa se retraga la manastire - cum ne incolteste in minte gandul de a fi doar cu Dumnezeu - explicatiile preotilor ANALIZA Cele 30 de erori judiciare din Procesul Mantuitorului Iisus Hristos, care stau la baza crestinismului Sirian botezat intru Hristos.

acum 87 luni (20 Jun 2015)

Logica duhovniceasca ne descopera ratiunile adanci ale interzicerii femeii de a sluji in calitate de preot sacrificant la altar. Parintele Adam a nascut-o din coasta sa pe Maica Eva, iar Eva cea Noua, Fecioara Maria, l-a nascut din pantecele ei pe Iisus Hristos - Noul Adam, ne explica preotul calugar Maxim Vlad, asistent universitar la Facultatea de Teologie din Universitatea Ovidius.

Adam a fost atras in neascultarea initiala fata de porunca lui Dumnezeu de catre Eva.

Barbatul a fost jertfit pentru pacatul femeii si de aceea femeia, asemenea Noii Eve-Fecioara Maria, care privea la trupul Fiului ei atarnat pe cruce, trebuie sa priveasca la cel pe care l-a ucis prin ispitirea sa.

Astfel, cel care este indreptatit sa sacrifice si sa se sacrifice este barbatul, iar cea care trebuie sa nasca si sa ingrijeasca este femeia. Maica Domnului nu s-a despartit de trupul Fiului ei aflat pe Cruce ci a participat prin intermediul unei empatii compatimitoare inexprimabile la sacrificiul Fiului sau, Dumnezeu Omul Iisus Hristos pentru si in numele intregului neam omenesc. De ce nu are voie femeia sa intre in altar: femeia nu poate fi "preotul"

Crestinismul nu este misogin, spune parintele Maxim Vlad.

La inceputul crestinismului, altarul nu era despartit de restul Bisericii, ca acum.

Discutia accesului in altar a femeii incepe simultan cu discutia despre hirotonia femeii, o situatie pe care Ortodoxia o considera incompatibila cu rostul si pozitia femeii in creatie.

Dincolo de imposibilitatea fiziologica (pe care unii se straduiesc sa o depaseasca, in mod absurd) ramane incompatibilitatea sufleteasca: barbatul nu poate fi "mama" si toata afectivitatea ce se impune, cum tot asa femeia nu poate fi "tata". Primele canoane ale Bisericii sustin ca "nu i se cuvine femeii sa intre in altar" tocmai pentru ca ea nu are nici un rost acolo.

Dar nu n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro