De ce nu a pornit emitatorul planorului disparut de cinci zile

De ce nu a pornit emitatorul planorului disparut de cinci zile

Planorul disparut, fotografiat de o turista Sperantele salvatorilor s-au legat si de informatiile furnizate de doua fotografii, puse la dispozitia autoritatilor de o turista, care ar fi surprins planorul in zbor, in zona Postavaru, cu mai putin de 20 de minute inainte de la ultimul semnal inregistrat de aparatele de localizare. Drona cu termoviziune, in operatiunea de salvare Echipele de cautare de la sol sunt sprijinite din aer si de o drona speciala cu camera termica si zoom.

acum 88 luni (11 Aug 2015)

Verificarile incearca sa stabileasca de ce aparatul nu a emis semnalul care i-ar fi condus pe salvatori la planor. Planorul disparut, cautat in noua judete

Pe urmele pilotului Mircea Craciun au fost trimisi peste 1.350 de pompieri, jandarmi, salvamontisti, politisti, voluntari, 11 aeronave si doua drone care au fost ridicate in zone greu accesibile. Pe langa elicopterele MAI si MApN, in aceste misiuni au fost integrate si capabilitati asigurate de Ministerul Transporturilor si piloti civili ai Aeroclubului Romaniei.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), printre traseele de cautare stabilite pentru ieri a fost inclusa si zona Poiana Tapului, Valea Sipa, unde, duminica seara, a fost primita informatia din partea unor voluntari ca ar fi fost observate posibile resturi care ar putea apartine planorului cautat.

Cautarile terestre vor continua si in zilele urmatoare in zonele unde luni nu s-a reusit parcurgerea perimetrelor repartizate, singurele forte care se vor intoarce la unitati fiind cele din Dambovita si Sibiu unde activitatile au fost finalizate.

Mircea Craciun, care a disparut cu planorul pe 6 august, dupa ce si-a luat zborul din Masivul Postavarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanta din Romania, el pregatindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri in zbor liber. Planorul disparut, fotografiat de o turista

Sperantele salvatorilor s-au legat si de informatiile furnizate de doua fotografii, puse la dispozitia autoritatilor de o turista, care ar fi surprins planorul in zbor, in zona Postavaru, cu mai putin de 20 de minute inainte de la ultimul semnal inregistrat de aparatele de localizare.

Dupa primirea imaginilor, au fost lansate cateva trasee de cautare si in zona Brasovului.

In cadrul actiunii de cautare a pilotului Mircea Craciun sunt ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro