De ce ne indragostim de o anumita persoana si nu de alta? Cum arata partenerul ideal din inconstientul nostru?

De ce ne indragostim de o anumita persoana si nu de alta? Cum arata partenerul ideal din inconstientul nostru?

In urma cercetarilor realizate, Jung a descoperit si conceptualizat complexele Anima si Animus, raspunzatoare de visele si fantasmele noastre de dragoste, dar si de alegerea unui anume partener de cuplu. Anima este cea care inspira barbatului intuitiile, nevoia de a iubi si de a fi iubit, de a fi apreciat, de a ocroti. Adica, devin plangaciosi, tematori si se pot trezi cuprinsi de o dragoste coplesitoare fata de o femeie pe care abia au vazut-o. In concluzie, anima este forta din barbat care ii inspira nevoia de a iubi si de a fi iubit, de a ocroti si de a fi apreciat. Este capacitatea de iubire, si de acceptare, de toleranta extrema si de compasiune.

acum 63 luni (29 Jun 2015)

"In fiecare barbat exista o femeie interioara, numita , iar in fiecare femeie, un barbat interior, . In timpul studierii viselor pacientilor sai, Jung a observat ca in cele ale barbatilor apar adeseori femei misterioase si necunoscute la care acestia se raporteaza cu respect si fascinatie. De asemenea, si in visele femeilor se ivesc barbati la care ele se raporteaza cu aceeasi fascinatie.

In urma cercetarilor realizate, Jung a descoperit si conceptualizat complexele Anima si Animus, raspunzatoare de visele si fantasmele noastre de dragoste, dar si de alegerea unui anume partener de cuplu. O asemenea conceptie este mai bine adaptata la realitatea psihica si ne permite sa iesim din stereotipuri. La fel, o femeie se poate indragosti de un barbat delicat, care reprezinta imaginea ei interioara, altfel spus calitatile pe care trebuie sa le integreze pentru a fi mai aproape de sine. Multe conflicte si despartiri apar atunci cand partenerul nu mai corespunde imaginii noastre interioare de barbat sau de femeie", precizeaza Oneia Pescaru.

Totusi, lucrurile variaza foarte mult de la un individ la altul si de la o cultura la alta. Conjugate in fiecare fiinta, animusul si anima alcatuiesc miracolul fiintei umane si genereaza experienta iubirii sub toate formele ei, de la cele mai sordide la cele sublime.

ANIMA: femeia interioara din fiecare barbat

In adolescenta se activeaza in barbat Anima, imaginea femeii interioare, care initiaza cautarea partenerei si desprinderea de parinti. Anima este cea care inspira barbatului intuitiile, nevoia de a iubi si de a fi iubit, de a fi apreciat, de a ocroti.

De asemenea, este cea care il face capabil de toleranta, acceptare si compasiune. Daca maturizarea barbatului este impiedicata, de regula si relatia cu feminitatea interioara este compromisa. Jung sustine ca reprimarea feminitatii interioare impinge barbatul la raceala... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro