De ce ne imbujoram atunci cand avem emotii. "Este un raspuns involuntar al creierului"

De ce ne imbujoram atunci cand avem emotii.

"Atunci cand suntem pusi in situatii jenante sau avem emotii de exemplu la un interviu de angajare sau la un examen cu totii ne imbujoram. De asemenea consumul de alcool poate duce la aceeasi situatie, deoarece alcoolul duce la dilatarea vaselor de sange si automat la inrosirea fetei. Fata se inroseste la temperaturi scazute si simptomele sunt si mai evidente atunci cand intram de la frig la caldura.

acum 42 luni (15 Jan 2017)

Este un raspuns involuntar al creierului care reactioneaza astfel la dilatarea vaselor de sange. De multe ori nu avem cum sa controlam acest fenomen, care apare involuntar de dorinta noastra", spune psihilogul Ana Maria Rusizan.

Roseata in obraji apare atat la persoanele cu stapanire de sine cat si la cele care nu au incredere in ele. "Atunci cand suntem pusi in situatii jenante sau avem emotii de exemplu la un interviu de angajare sau la un examen cu totii ne imbujoram. Atunci cand mintim si suntem constienti ca nu este bine sa facem acest lucru, obrajii rosii ne pot da de gol. De asemenea, exista studii care spun ca atunci cand suntem atrasi sexual de o persoana avem tendinta sa ne imbujoram. Persoanele care au probleme de incredere se inrosesc insa si in alte situatii, cum ar fi o iesire in public care pentru multi dintre noi nu este o problema", mai spune psihologul. "O persoana care nu se simte bine in public avea avea senzatia ca toate lumea se uita la ea, ca o critica si nu va avea curajul sa poarte discutii. Situatia poate fi atat de grava incat o astfel de persoana se poate izola. Pentru cazurile extreme de anxietate sociala este nevoie de terapie", mai spune psihologul. Practic sistemul nostru imunitar reactioneaza virulent la o substanta la care suntem alergici si care este inofensiva pentru majoritatea oamenilor. Poate fi o alergie la alimente, la praf sau polen, dar si la medicamente care poate duce la insorirea fetei. Cuperoza, o boala de piele care afecteaza in special femeile cu tenul foarte deschis duce la inrosirea fetei si chiar la unflaturi. De asemenea consumul de alcool poate duce la aceeasi situatie, deoarece alcoolul duce la dilatarea vaselor de sange si automat la inrosirea fetei. Fata se inroseste la temperaturi scazute si simptomele sunt si mai evidente atunci cand intram de la frig la caldura. De asemenea roseata este evidenta si atunci cand corpul se supraincalzeste, dar si cand facem efort fizic intens", spune medicul intern... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro