De ce ne certam atat de des: cum au de suferit ficatul, pancreasul, splina si colonul

De ce ne certam atat de des: cum au de suferit ficatul, pancreasul, splina si colonul

"Ca idee generala, cearta poate fi si constructiva in anumite situatii, insa e de preferat intotdeuna dialogul, pentru ca e greu de crezut ca daca te rastesti la cineva, te va intelege mai bine in ce vrei sa ii spui", precizeaza psihologul Stelian Chivu. Tocmai de aceea exercitiul este esential in astfel de situatii, pentru ca fiecare episod de acest gen il va intari pe cel in cauza, iar el va fi mai pregatit sa se controleze pe viitor. O alta cale de a scapa definitiv de cearta este autoprogramarea mentala, care sa te faca sa intelegi ca aceasta maniera de a rezolva disputele este distructiva si se va reflecta in tot soiul de boli cu care te vei alege.

acum 84 luni (8 Feb 2017)

Pentru a intelege de ce ne certam, e nevoie sa definim mai intai cearta. Principala caracteristica a acesteia este dezechilibrul pe care il aduce in organism sub forma unei acumulari de energie, ce este patologica, in sensul ca de cele mai multe ori ne poate imbolnavi.

Cearta este o manifestare emotionala negativa, care stimuleaza producerea de adrenalina in exces si de cortizon, ce se depoziteaza in zona abdominala, generand in timp serioase dezechilibre in organism. Sunt multi dintre noi care aleg sa se certe cand ies in societate, iar unii decid sa se "contreze" cu Divinitatea, mergand pe ideea ca li se intampla numai lucruri rele sau au ghinion in viata", explica psihologul Stelian Chivu.

Specialistii au ajuns la concluzia ca multi dintre cei care se cearta ca adulti o fac pentru ca asta au vazut si auzit in familie cand erau copii.

Cearta si efectul de bumerang

Scoala este o alta sursa pentru cearta, profesorii fiind in prim plan la acest capitol, pentru ca daca unii dintre ei inteleg sa ii faca pe micuti sa inteleaga diverse lucruri prin mustrari, la maturitate acestia vor proceda in aceeasi maniera cu proprii copii.

Persoanele cu o pregatire intelectuala si spirituala mai inalta constientizeaza faptul ca cearta este ca un microb, ca un virus, ce nu face bine niciuneia dintre partile implicate. Pe de alta parte, cei la care orgoliul este cat casa au tendinta sa demonstreze aproape permanent ca ei au dreptate, ceea ce duce la discutii aprinse in cuplu sau in mediul social din care provin.

"Este esential ca cei care prefera certurile in locul discutiilor rationale sa inteleaga ca acest gen de programe negative se vor intoarce intotdeuna impotriva lor, asemeni unui bumerang", argumenteaza psihologul Stelian Chivu.

Cele sapte zone in care se manifesta cearta

Exista sapte zone in care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro