De ce motivele pentru care copiii romani sunt cei mai fericiti din Europa nu sunt de bun augur

De ce motivele pentru care copiii romani sunt cei mai fericiti din Europa nu sunt de bun augur

Potrivit Raportului Children's World Suvey, realizat pe un esantion de aproximativ 53.000 de copii din 15 tari, copiii din Romania sunt cei mai fericiti, depasindu-i pe copiii din tari mlt mai bogate precum Finlanda sau Norvegia. De exemplu un copil sarac , de la tara, se va juca cu ce are la indemana, fie ca sunt jocuri in aer liber sau nu, iar un copil bogat de la oras se va juca cu alte tipuri de jucarii si va avea alte relatii in functie de situatie economica a familiei. "El va trebui sa-si dezvolte abilitati de viata, de gestionare a unor probleme si de a-si cladi propriul viitor, pentru ca din pacate, parintii nu pot trai vesnic alaturi de copii si nici nu pot lua decizii in locul lor, desi isi doresc foarte mult.

acum 62 luni (22 May 2015)

Potrivit Raportului Children's World Suvey, realizat pe un esantion de aproximativ 53.000 de copii din 15 tari, copiii din Romania sunt cei mai fericiti, depasindu-i pe copiii din tari mlt mai bogate precum Finlanda sau Norvegia.

De ce sunt copiii romani atat de fericiti, avand in vedere ca jumatate din ei traiesc in risc de saracie si excluziune sociala? Psihologul Mihai Copaceanu spune ca universul copiilor la 12 ani se bazeaza in principal pe joaca, distractie si relatii sociale, adica prieteni care incep sa aibe o importanta din ce in ce mai mare. "Tocmai petrecerea timpului liber, integrarea unor activitati care produc placere, sa zicem in conceptul larg de > nu este conditionata de saracie sau alti factori ai bunastarii. De exemplu un copil sarac , de la tara, se va juca cu ce are la indemana, fie ca sunt jocuri in aer liber sau nu, iar un copil bogat de la oras se va juca cu alte tipuri de jucarii si va avea alte relatii in functie de situatie economica a familiei.

El mai atrage atentia asupra faptului ca raportul sublineaza cu exactitate aceste realitati romanesti aratand ca printre factorii care contribuie la fericire, Romania a primit un scor foarte mare si la imaginea de sine, la securitate, la petrecerea timpului in afara casei sau la libertate si familie.

Siguranta, factor care influenteaza fericirea

"Copiii din Romania chiar se simt in siguranta in fata blocului, comparativ cu alte tari chiar nu avem o criminalitate ridicata, iar copiii isi petrec timpul liber cu placere si chiar au libertate. Si in final, in casa si in familie, copiii nostri chiar se simt bine, repet dincolo de starea financiara, relatiile cu familia, si mediul de acasa ii fac pe copii sa se simta fericiti. In Occident exista clar o despartire intre parinti si copii, si copiii odata ajunsi majori isi muta domiciliul, isi cauta singuri loc de munca, stau in chirie si isi viziteaza parint... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro