De ce mimeaza femeile orgasmul: "Ea considera ca placerea sexuala a barbatului este mai importanta"

De ce mimeaza femeile orgasmul:

Femeia presupune ca barbatul o va judeca in functie de cat de bine se simte in timp ce fac dragoste, dar se teme sa-i impartaseasca acest lucru, asa ca prefera sa aleaga calea "sigura" si sa se prefaca, desi asta inseamna sa renunte la orgasm. Tocmai pentru ca "femeia considera ca placerea sexuala a barbatului este mai importanta decat placerea ei", dupa cum afirma Whitbourne, aceasta este retinuta in a-i comunica faptul ca nu a ajuns la orgasm si ca ar fi bine sa o stimuleze in alte moduri, chiar daca el a ejaculat, pentru a atinge la randul ei climaxul.

acum 110 luni (24 Mar 2015)

Psihologul Susan Krauss Whitbourne explica intr-un articol din Psychology Today ca in cazul tinerelor femei atingerea orgasmului este si mai putin probabila decat in ceea ce le priveste pe reprezentantele sexului frumos mai inaintate in varsta si, se presupune, mai experimentate.

Whitbourne considera ca imaginea romantata a cuplului heterosexual nu le face femeilor niciun fel de serviciu, ba din contra, daca tinem cont ca se accentueaza cat de important este ca femeia si barbatul sa aiba orgasm, daca se poate in acelasi timp. Asa ca nu este de mirare ca tinerele care nu au parte de orgasm, ajung sa se prefaca in pat si sa mimeze, uneori la perfectie, ceea ce nu simt, precizeaza psihologul. Femeile au nevoie sa se pregateasca psihic pentru "a intra" in starea necesara ca sa ajunga la orgasm, astfel ca gemetele, miscarile senzuale si intregul lor comportament este menit sa netezeasca "drumul" spre obtinerea orgasmului. In timp ce barbatul este responsabil, in mare parte, de stimularea fizica a partenerei, femeile trebuie sa se concentreze pe emotii, pe senzatiile incercate in timpul actului sexual, tocmai pentru ca in cazul sexului feminin atingerea orgasmului tine de un proces mult mai complex. De cele mai multe ori, acestea percep o partida de sex ca fiind "satisfacatoare" daca barbatul ejaculeaza, iar existenta propriului orgasm o vad ca pe un fel de "bonus". Desi poate sa para surprinzator, studiul a aratat ca femeile cred ca barbatii au nevoie de certitudinea ca au reusit sa-si satisfaca partenerele, mai mult decat au ele nevoie sa ajunga la orgasm. Cu alte cuvinte, femeile considera ca ego-ul barbatului va avea de suferit daca ele nu vor avea orgasm, asa ca solutia este sa se prefaca. Femeia presupune ca barbatul o va judeca in functie de cat de bine se simte in timp ce fac dragoste, dar se teme sa-i impartaseasca acest lucru, asa ca prefera sa aleaga calea "sigura" si sa se prefaca, desi asta inseamna sa renunte la orgasm. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro