De ce mananca unii oameni in timpul noptii. "Este o boala si poate ascunde probleme grave de sanatate"

De ce mananca unii oameni in timpul noptii.

Specialistii sustin ca in ziua de astazi oamenii sunt stresati si uneori uita cat de importante sunt mesele din timpul zilei, iar in momentul in care ajung acasa nu mai tin cont de nimic si ajung sa manance nopate fara sa tin cont ca organismul poate avea de suferit din aceasta cauza.

acum 29 luni (28 Sep 2017)

Specialistii sustin ca in ziua de astazi oamenii sunt stresati si uneori uita cat de importante sunt mesele din timpul zilei, iar in momentul in care ajung acasa nu mai tin cont de nimic si ajung sa manance nopate fara sa tin cont ca organismul poate avea de suferit din aceasta cauza. Masa de seara nu trebuie sa fie una bogata in grasimi, asa ca este indicat sa consumati alimente usoare, iar astfel nu veti mai avea probleme cu balonarea", a spus Cristina Ifrim, medic spcializat in Medicina Persinalizata si Nutritie.

De ce mancam noaptea - principalele cauze:

- Medicii sustin ca persoanele care mananca noaptea pot avea semne de depresie sau anxietate sau pot avea o perioada de stres puternica.

Medicii au mai precizat ca este important sa evitam sa consumam dulciuri pe timpul noptii pentru ca au un continut ridicat de calorii si din aceasta cauza putem acumula kilograme in plus mult mai repede. Este bine ca pe timpul noptii sa ne hidratam corespunzator, iar pentru a avea un organism sanatos trebuie sa adoptam si un stil de viata la fel", a mai precizat Cristina Ifrim, medic spcializat in Medicina Persinalizata si Nutritie.

Specialistii au mai precizat ca sunt persoane care sufera de o tulburare alimentara si aleg sa se manance in timpul noptii. "Cei care sufera de aceasta tulburare au cu siguranta probleme de sanatate, dar au si nivelul scazut al hormonilor melatonina si leptina, care provoaca aceste episoade. Astfel de persoane sunt total diferite de bulimici, nu consuma toate alimentele odata, se trezesc de mai multe ori pe nopate si mananca fara probleme. Ajung sa fie dependenti de mancare, iar putini relizeaza ca au cu adevarat o problema si cer ajutorul unui specialist", a mai precizat Cristina Ifrim, medic spcializat in Medicina Persinalizata si Nutritie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro