De ce le plictisesc barbatii buni pe femeile din ziua de azi

De ce le plictisesc barbatii buni pe femeile din ziua de azi

Psihologul american Randi Gunther observa intr-un articol publicat recent ca femeile moderne sunt cele care initieaza cel mai des divortul, nu barbatii (de exemplu, 69% din femei iau decizia sa divorteze in SUA si 72% in Marea Britanie), chiar daca lucrurile s-au schimbat mult de cand femeia trebuia sa fie supusa in casnicie si sa-si vada de rolul de mama si sotie. Diferentele de opinie trebuie negociate, dar pentru ca barbatii nu sunt la fel de priceputi ca femeile in exprimarea sentimentelor se ajunge in situatia in care ei prefera sa renunte la comunicare si sa cedeze de fiecare data, este de parere psihologul.

acum 98 luni (23 Sep 2014)

Psihologul american Randi Gunther observa intr-un articol publicat recent ca femeile moderne sunt cele care initieaza cel mai des divortul, nu barbatii (de exemplu, 69% din femei iau decizia sa divorteze in SUA si 72% in Marea Britanie), chiar daca lucrurile s-au schimbat mult de cand femeia trebuia sa fie supusa in casnicie si sa-si vada de rolul de mama si sotie.

"Tot mai des am intalnit in ultimii ani barbati deosebiti, respectuosi, carora le pasa de sentimentele sotiei, fideli si care isi sprijina partenerele de viata, dar toti au fost parasiti de neveste pentru un alt tip de barbat", explica dr.

Iar "un altfel de barbat" s-a dovedit a insemna pentru aceste femei, din ceea ce a observat psihologul, un partener "mai masculin". "Femeia din ziua de azi crede ca un astfel de partener ar putea sa-i ofere o experienta de viata mai excitanta, care sa o implineasca. Sa posede acel ceva pe care barbatul docil de langa ea l-a pierdut", spune Gunther.

Mai exact, femeia moderna si-a dorit cu ardoare ca partenerul de viata sa-i fie egal, sa se lase modelat si sa devina mai intelegator si mai implicat in tot ceea ce presupune viata de familie, dar apoi a ajuns la concluzia ca un astfel de barbat o plictiseste, detaliaza psihologul american.

Un exemplu oferit de psiholog este Steve, un sot care ajunsese sa-i dea dreptate sotiei in orice privinta numai ca sa o vada multumita si fericita. Insa dupa ani de zile in care a mizat pe aceasta atitudine, Jen i-a reprosat acest comportament aproape slugarnic pe care il avea. Era iritata de felul in care vorbea, era dezgustata de lipsa lui de ambitie, ura faptul ca se ascundea de ea in pivinita atunci cand vroia sa fumeze un joint (o tigara cu marijuana-n.r.).

Nimeni nu sustine ca barbatii ar trebui sa revina la imaginea de bruta insensibila pe care femeile au incercat si incearca sa o schimbe, spune Randi Gunther.<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro