De ce iPhone 6s e de cateva ori mai scump decat componentele din care este facut

De ce iPhone 6s e de cateva ori mai scump decat componentele din care este facut

Incepe de la 650 de dolari si ajunge la peste 1.000 de dolari in cea mai mare si cea mai "bogata" forma. Alti 22 de dolari costa diferiti senzori de pe telefon, de la cel de amprenta la accelerometru si giroscop, iar 20 de dolari pentru memoria flash de 64GB. La un cost de productie de circa 230 de dolari, inseamna ca Apple ar castiga cate 520 de dolari pentu fiecare telefon. Daca tu crezi ca respectivul produs face mult mai mult decat pretul pe motiv ca e atent lucrat, ca zeci de oameni il gandesc, ca este "o piesa de arta" si ca anumiti oameni celebri il folosesc, atunci vei percepe altfel costul.

acum 62 luni (15 Sep 2015)

Incepe de la 650 de dolari si ajunge la peste 1.000 de dolari in cea mai mare si cea mai "bogata" forma. Desigur, nu acesta este si pretul de productie pentru un telefon. Acesta e mult mai mic si, de regula, ajunge la putin peste 200 de dolari.

Cei mai multi bani se duc pe semiconductoare, adica 127 de dolari, din care 36 de dolari costa antenele radio, iar 25 de dolari ar fi noul procesor A9. Alti 22 de dolari costa diferiti senzori de pe telefon, de la cel de amprenta la accelerometru si giroscop, iar 20 de dolari pentru memoria flash de 64GB. Restul componentelor de baza, cum ar fi ecranul, camera foto si bateria sunt la circa 70 de dolari.

Cea mai buna alegere este sa cumperi un iPhone 6s cu spatiu de stocare de 64GB, iar acesta costa 750 de dolari. La un cost de productie de circa 230 de dolari, inseamna ca Apple ar castiga cate 520 de dolari pentu fiecare telefon. Mai mult, pentru ca nu exista o versiune intermediara de 32GB, Apple a castigat anul trecut aproximativ trei miliarde de dolari in plus doar pentru ca a vandut modele cu 64GB.

De ce un iPhone 6s costa atat de mult (fata de fabrica)

Diferenta este mare, intr-adevar, ba chiar nesimtita ar spune unii care vad cat costa si ce poate face OnePlus 2. Pe langa fabrica, transport si magazinele Apple Store in care sunt vandute produse Apple, fiecare iPhone mai trebuie sa produca bani si pentru marketing, in primul rand, dar si pentru modelele viitoare.

Marja de profit pe care vrea s-o obtina compania si marketing-ul iau "grosul" din pretul unui flagship si, implicit, din pretul unui iPhone 6s. Spre deosebire de Samsung, HTC, Microsoft si altii, Apple joaca doar in liga premium cu telefoanele vechi vandute la pret mai mic, dar cele noi sunt la un nivel ridicat.

Exista in acest sens parteneriatele pentru plasare de produse in tot felul de emisiuni, filme si alte evenimente publice. Pe de alta parte, companii precum OnePlus au introdus sistem ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro