De ce intr-o relatie monogama trebuie sa faci sex si atunci cand nu ai chef, in opinia unui medic

De ce intr-o relatie monogama trebuie sa faci sex si atunci cand nu ai chef, in opinia unui medic

Problemele pe care le poate ascunde refuzul de a intretine relatii sexuale Specialistul arata ca poti sa te folosesti de aceasta incredere pentru a-ti determina partenerul sa faca ceea ce doresti, cu alte cuvinte sa folosesti sexul pentru a-l manipula, ceea ce duce la frustrare sexuala si la acumularea resentimentelor, sau poti sa te folosesti cu intelepciune de acest angajament pentru a-si exprima dragostea pentru partener si dorinta de a avea o relatie fericita impreuna.

acum 91 luni (26 Apr 2016)

Medicul american Tevna Tayler a starnit controverse in mediul online dupa ce a explicat intr-un articol pentru publicatia Yourtango de ce partenerilor implicati intr-o relatie monogama nu li se mai aplica afirmatia "este corpul meu si eu decid ce trebuie sa fac", in ceea ce priveste viata sexuala.

"Desi este o afirmatie cat se poate de adevarata, in principiu, aceasta nu mai este la fel de valabila pentru persoanele care au o relatie monogama. De exemplu, chiar daca ai chef sa faci sex intr-o zi cu tipul sexy pe care l-ai intalnit la o cafenea, dar vrei sa-ti pastrezi relatia monogama, atunci nu ai cum sa faci asta pentru ca ti-ai luat un angajament care nu permite acest lucru. Iar daca respecti relatia monogama si iti respecti partenerul, atunci nu mai esti singura persoana de care trebuie sa tii cont atunci cand iei decizii referitoare la corpul tau, sexual vorbind", puncteaza medicul.

Aceasta considera ca atata timp cand nu este vorba despre o relatie in care partenerii au libertatea de a face sex si cu alte persoane, dinamica de cuplu se schimba. Problemele pe care le poate ascunde refuzul de a intretine relatii sexuale

Specialistul arata ca poti sa te folosesti de aceasta incredere pentru a-ti determina partenerul sa faca ceea ce doresti, cu alte cuvinte sa folosesti sexul pentru a-l manipula, ceea ce duce la frustrare sexuala si la acumularea resentimentelor, sau poti sa te folosesti cu intelepciune de acest angajament pentru a-si exprima dragostea pentru partener si dorinta de a avea o relatie fericita impreuna.

Cu exceptia cazului in care exista un motiv cat se poate de serios pentru a evita relatiile sexuale cu partenerul de viata, nu ar trebui sa tratam cu nepasare si lejeritate refuzul de a face sex cu perechea noastra.

Exista posibilitatea ca refuzul de a intretine relatii sexuale sa ascunda probleme profunde, care se pot referi la re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro