De ce il tine PSD pe Ponta la Palatul Victoria

"Este important sa isi puna ordine in ganduri si sa aiba capacitatea sa treaca cu bine prin aceste momente foarte grele pentru el si sa simta totusi ca de la partid are un suport", a comentat Dragnea la o reuniune a social-democratilor din Brasov. Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, sustine ca premierul Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze, in cazul sau fiind vorba mai mult "de o chestiune politica decat de una juridica".

acum 86 luni (20 Sep 2015)

Procesul lui Victor Ponta, trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, incepe luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cu toate acestea, liderii PSD nu vor sa ii retraga sprijinul politic, de teama ca vor ajune in opozitie. Tonul declaratiilor favorabile mentinerii lui Ponta ca premier a fost dat de liderul PSD, Liviu Dragnea. "PSD doreste sa ramana la guvernare, plecarea lui Ponta din fruntea Guvernului poate sa puna partidul intr-o situatie dificila, nu este o garantie ca presedintele Iohannis va numi un premier tot din partea PSD" , a comentat Dragnea.

"Este important sa isi puna ordine in ganduri si sa aiba capacitatea sa treaca cu bine prin aceste momente foarte grele pentru el si sa simta totusi ca de la partid are un suport", a comentat Dragnea la o reuniune a social-democratilor din Brasov. Un asemenea comentariu pare menit sa transmita activului de partid ca un Victor Ponta aflat intr-un moment greu nu poate juca un rol in interiorul PSD. Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, sustine ca premierul Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze, in cazul sau fiind vorba mai mult "de o chestiune politica decat de una juridica".

In schimb, partenerii de coalitie ai PSD par constienti ca pozitia lui Ponta este tot mai subreda. In cazurile curente nu este atat de grav ca atunci cand vorbim de premierul unei tari. El a adaugat ca este posibil ca presedintele statului, Klaus Iohannis, sa profite de acuzatiile aduse lui Victor Ponta pentru a determina demisia acestuia, nu neaparat prin suspendare.

CSM sesiseaza Inspectia Judiciara

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, vineri, Inspectia Judiciara, solicitand sa verifice daca afirmatiile premierului Victor Ponta, facute dupa trimiterea sa in judecata, au afectat independenta sistemului judiciar. CSM a luat act de rezultatul votului unanim exprimat de procurorii DNA prin care i-au solicitat sa analizeze afirmatiile premierului. Premierul Victor Ponta a s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro