De ce il tine PSD in brate pe Ponta chiar si dupa trimiterea in judecata

De ce il tine PSD in brate pe Ponta chiar si dupa trimiterea in judecata

Social-democratii cred ca trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta nu este un motiv suficient de puternic pentru ca acesta sa renunte la functia de premier. Nu are de ce sa-si dea demisia, atata timp cat am avut un presedinte, pe domnul Iohannis care a fost in aceasta situatie cand a candidat la Presedintie, era trimis in judecata si nimeni atunci nu s-a ofuscat, nimeni nu a sarit, nici cei din strainatate sa spuna ca avem un presedinte care candideaza si este trimis in judecata", a spus Radulescu. De asemenea, presat de Congres, Dragnea nu poate sa puna PSD-ul in situatia de a sustine un alt premier din coalitia de guvernare, precum Gabriel Oprea.

acum 62 luni (18 Sep 2015)

Social-democratii cred ca trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta nu este un motiv suficient de puternic pentru ca acesta sa renunte la functia de premier. Calculul liderilor PSD este unul cat se poate de simplu: iesirea de la guvernare inseamna inchiderea robinetului cu bani publici. De aceea, liderii din teritoriu considera neintemeiate solicitarile privind demisia formulate de Iohannis. Liderul social-democratilor vasluieni a mai spus ca prim-ministrul Victor Ponta ar trebuie sa ramana in continuare in fruntea Guvernului, chiar daca DNA l-a trimis in judecata joi, intr-un dosar de coruptie.

"Se pune presiune pe premier"

Si de la Cluj s-au transmis mesaje de sustinere a premierului Victor Ponta. In Romania, functioneaza institutii democratice care ar trebui sa spuna cand se poate schimba un premier, nu oricine poate sa isi dea cu parerea despre acest lucru. Toate aceste chestiuni legate de Ponta sunt facute cu scopul de a pune presiune pe premier. Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze, Guvernul pe care il conduce a facut foarte multe lucruri bune pentru tara, iar premierul trebuie lasat sa continue", a spus Lapusan.

Nici Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD, urmarita penal de DNA, nu vede o problema in faptul ca Guvernul este condus de un premier trimis in judecata. "Eu cred ca nimeni nu e deasupra legii, daca legea nu ii cere acest lucru, nici noi nu ar trebui sa i-l cerem", a declarat Ecaterina Andronescu.

La randul sau, PSD Catalin Radulescu a aratat ca Ponta se bucura de toata sustinerea partidului. Faptul ca este trimis in judecata este si dorinta dansului, si-a exprimat-o public si fata de media ca isi doreste cat mai repede sa ajunga in instanta sa-si dovedeasca nevinovatia. Nu are de ce sa-si dea demisia, atata timp cat am avut un presedinte, pe domnul Iohannis care a fost in aceasta situatie cand a candidat la Presedintie, era trimis in judecata si nimeni ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro