De ce ii inselam pe cei pe care-i iubim. Aventurile amoroase, explicate de un specialist in terapia familiei

De ce ii inselam pe cei pe care-i iubim. Aventurile amoroase, explicate de un specialist in terapia familiei

"De fapt, cuplul ajunge in ipostaza de a avea nevoie de acea aventura amoroasa, care elibereaza presiunea exercitata asupra cuplului de a rezolva problemele care au dus la aventura de la bun inceput si continua sa fie o supapa care ajuta la evacuarea frustrarilor", ne explica specialistul in terapia pentru familie. Incearca sa uite de problemele de acasa O varianta aparte a acestui tip de aventura o reprezinta cea in care ea ramane ascunsa de partenerul inselat. De multe ori face tot posibilul ca celalalt sa afle fie de la el, fie de la altii, mergand foarte departe, la situatii extreme, lasandu-se gasit chiar in pat de partenerul tradat. Aventura "experimentala" Este aventura cea mai legata de sex ( "a fost doar sex" - obisnuiesc sa spuna cei implicati) si are loc in cuplurile in care experienta sexuala este redusa, fie pentru ca partenerii cuplului au facut sex pana atunci doar unul cu celalalt, fie au dificultati de a discuta pe acest subiect.

acum 88 luni (29 May 2015)

Desi fiecare aventura este unica pentru un cuplu, deseori apar teme comune, ne spune lector univ dr. Aceasta ne-a prezentat care sunt cele mai intalnite tipuri de aventuri, cum se manifesta acestea si care sunt mecanismele producerii lor. Partenerul care are aventura nu mai este atasat emotional, dar ii este greu sa ii spuna celuilalt ca doreste sa incheie relatia, pentru ca e incapabil sa spuna si ce il nemultumeste. Alteori, insa, considera ca totul functiona normal si este chiar socat de faptul ca celalalt vrea sa rupa relatia", ne excplica Onelia Pescaru.

Aventura "scaunului cu trei picioare"

Aceasta este o aventura de lunga durata, cu implicatii profunde asupra relatiei. Este posibil ca partenerul inselat sa stie ce se intampla, dar sa ramana in relatie, de obicei plangandu-se de infidelitatea celuilalt.

"De fapt, cuplul ajunge in ipostaza de a avea nevoie de acea aventura amoroasa, care elibereaza presiunea exercitata asupra cuplului de a rezolva problemele care au dus la aventura de la bun inceput si continua sa fie o supapa care ajuta la evacuarea frustrarilor", ne explica specialistul in terapia pentru familie.

Acesta spune ca un astfel de tip de aventura poate dura ani de zile. Uneori, paradoxal, viata sexuala a cuplului poate chiar sa se imbunatateasca, iar relatiile dintre parteneri sa se destinda, deoarece partenerii ignora problemele emotionale reprimate care au condus la aventura, traind un fals sentiment ca acestea au disparut. Incearca sa uite de problemele de acasa

O varianta aparte a acestui tip de aventura o reprezinta cea in care ea ramane ascunsa de partenerul inselat. Partenerul implicat in aventura foloseste relatia pentru a se detensiona si pentru a uita de problemele de acasa. Foarte posibil este si ca persoana implicata in aventura sa aiba nevoie atat de partener, cat si de amant si sa ii fie imposibil sa aleaga. Acest ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro