De ce i-a sunat Traian Basescu pe Laura Codruta Kovesi si pe Florian Coldea

De ce i-a sunat Traian Basescu pe Laura Codruta Kovesi si pe Florian Coldea

Fostul presedinte Traian Basescu a fost intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu, intr-un interviu la B1TV, daca i-a sunat, dupa ce a plecat de la Cotroceni, cu o problema oarecare, pe Codruta Kovesi, Livia Stanciu sau Florian Coldea. Livia Stanciu i-a raspuns lui Traian Basescu: "Nu ma las intimidata de acest tip de declaratii" Presedintele Curtii Supreme, Livia Stanciu, i-a dat o replica fostului presedinte Traian Basescu, care afirmase ca "Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu sunt artizanii acestui mod ravasit de a a face justitie, fara respect pentru cel care nu este condamnat".

acum 96 luni (6 Apr 2015)

Fostul presedinte Traian Basescu a fost intrebat de jurnalistul Ion Cristoiu, intr-un interviu la B1TV, daca i-a sunat, dupa ce a plecat de la Cotroceni, cu o problema oarecare, pe Codruta Kovesi, Livia Stanciu sau Florian Coldea. "Pot sa va spun ca din sila", a comentat, dupa o clipa de tacere, Traian Basescu. Am sunat o singura data la Cabinetul doamnei Kovesi si i-am cerut secretarei numarul de de telefon al unui procuror care a lucrat in dosarul Flota. A aparut o sesizare sa nu mi se elibereze permisul de port-arma pentru ca am un dosar penal in curs. L-am sunat pe procuror si l-am intrebat ce am de facut.

"Doar la Coldea am lasat mesaj sa ma sune, pentru ca nu era in unitate. Gasisem la mine niste documente secrete care nu s-au predat", a rememorat Basescu. Livia Stanciu i-a raspuns lui Traian Basescu: "Nu ma las intimidata de acest tip de declaratii"

Presedintele Curtii Supreme, Livia Stanciu, i-a dat o replica fostului presedinte Traian Basescu, care afirmase ca "Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu sunt artizanii acestui mod ravasit de a a face justitie, fara respect pentru cel care nu este condamnat".

"Doamna de la ICCJ, Lidia Stanciu, a ajuns datorita mie unde e. Dupa ce nu am mai fost presedinte, s-au facut ca nu ma cunosc", a comentat Basescu.

Cat despre anchetele DNA, Traian Basescu a avut o pozitie oarecum stranie: a fost de partea celor cu catuse, desi, in timpul mandatelor de presedinte clama activitatea procurorilor.

"Un inculpat care are pe cap Inalta Curte, despre care stie ca e partenerul DNA, procurori, SRI, ce sanse mai are un om care are aceste institutii pe el? Nu pot sa spun, la Sova, care a distrus probe - asta e elementara ca te duce la arest sau la Valcov de care imi pare rau, ca il stiu de cand era copil. Nu stiu daca e caz de arestare, in conditiile in care a recunoscut tot, dar arestarile in vederea obti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro