De ce i-a scris o clujeanca ministrului Afacerilor Externe. "Nu vi se pare ca lumea miroase a carne de copil arsa?"

De ce i-a scris o clujeanca ministrului Afacerilor Externe.

Noi, semnatarii acestei scrisori in calitate de oameni, cetateni ai Romaniei si reprezentanti ai societatii civile va solicitam oficial aceasta interventie deoarece intelegem ca nu exista si ca nu exista si , ca toti avem dreptul la viata si ca ar trebui sa ne respectam cu totii rangul de oameni". Poveste de voluntar roman in Grecia: "Cand imi luam o inghetata ma simteam atat de vinovata" Maine pleaca spre Grecia un transport cu haine groase si aeroterme adunate de inimosii de la asociatia Life Education for All si Volunteer for Life pentru copii refugiatilro sirieni din Grecia.

acum 91 luni (18 Dec 2016)

Clujeanca Oana Mindrut, presedintele Asociatiei Life Education for All, solicita, intr-o scrisoare publica, postata pe Facebook, ministrului Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, in care ii cere sa ia o pozitie oficiala pentru ca oamenii prinsi in asediul din estul orasului Alep din Siria ca sa fie evacuati.

Oana Mindrut (foto in dreapta, credit foto: Facebook/Bursa binelui) adreseaza un apel si ONG-urilor ca sa fie solidare prin semnarea scrisorii, si presei prin preluarea scrisorii intrucat, considera aceasta, "este foarte putin ceea ce putem face in acest moment, dar trebuie sa fim alaturi de acesti oameni si credem ca o presiune internationala este o voce care nu poate fi ignorata atat de usor".

Scrisoarea:

"Aproximativ 100.000 de civili sunt prinsi intr-un asediu in estul orasului Alep intr-un perimetru de mai putin de cativa kilometri patrati. Marti, mii de civili au trecut prin iad-oameni au fost impuscati pe loc si sute de copii au fost prinsi in foc incrucisat. Sute de oameni au ramas inghesuiti in spatii mici, ceea ce inseamna ca orice bombardament direct va lovi mortal mii de oameni-victime colaterale ale unui razboi absurd.

Va solicitam ca, in numele Ministerului Afacerilor Externe din Romania, sa luati o pozitie oficiala astfel incat factorii responsabili din Siria sa le ofere acestor oameni (membrii ong-ului White Helmets, medicii si asistentele medicale care au ramas sa ingrijeasca ranitii, jurnalistii care sunt la fata locului, copii si civili) posibilitatea sa fie evacuati din zona de conflict.

In acest moment de criza umanitara avem, cu totii, nevoie ca diplomatia si comunitatea politica internationala sa faca presiuni asupra celor care au blocat acordul. Poate mai mult ca oricand, acum cand suntem inconjurati de razboaie si de focare de conflict ar trebui sa ne focusam pe cat de importanta este pacea.

Noi, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro