De ce fotbalul nu e doar pentru baieti. Pustoaicele de la o scoala din Cluj au castigat bronzul la Olimpiada Nationala a Sportului pentru ciclul primar

De ce fotbalul nu e doar pentru baieti. Pustoaicele de la o scoala din Cluj au castigat bronzul la Olimpiada Nationala a Sportului pentru ciclul primar

Fetele au fost pregatite de profesorul lor de sport de la scoala Cosmin Comsa si de Teodora Albon si Mirel Albon, director tehnic al campioanei Romaniei la fotbal feminin. Olimpiada de la Resita a fost o premiera pentru pustoaicele de la Scoala Elf, au vazut cat conteaza de mult sa fie o echipa unita si s-au ambitionat ca la anul sa urce si mai sus pe podium. Lor le place fotbalul pentru ca "e un sport de echipa", pentru ca "daca cineva se ia de noi, cum deja suntem intr-o echipa, ne ajutam intre noi, la meciuri si in afara meciurilor" si pentru ca "experienta asta am putut sa ne imprietenim mai mult si sa devenim mai apropiate". Cum a reusit o copila de 7 ani, din Cluj, sa cucereasca lumea cu un pian mostenit de la bunica-artista: "Cand eram mica, numai Bach stiam sa zic" La doar 7 ani, Ana Luminita Cipriana Pop are un palmares impresionant: 9 premii la concursuri nationale, aproape toate de I.

acum 74 luni (18 Jul 2017)

Atunci nu-i bateam", zic fetele de la Scoala Elf din Cluj. Nu au mai mult de 11 sau 12 ani, sunt teribil de ambitioase si iubesc la nebunie fotbalul.

O parte din ele au participat si anul trecut la Olimpiada Sportului Scolar unde au ocupat locul al treilea la etapa zonala. Pustoaicele sunt si colege de clasa, iar invatatoarea lor, Liliana Clitan, e impresionata de cat de bine joaca fetele, dar si ca au nu au neglijat scoala. Fetele au fost pregatite de profesorul lor de sport de la scoala Cosmin Comsa si de Teodora Albon si Mirel Albon, director tehnic al campioanei Romaniei la fotbal feminin.

Imagine cu premiul FOTO Iulia Negrea si Oana Voinea/Facebook Scoala Elf

"Toate au facut balet, iar de la dans au renuntat ca sa joace fotbal"

La fotbal fete la ciclul primar se joaca dupa sistemul 5 jucatori plus 1, dar delegatia e alcatuita din 10 eleve. Olimpiada de la Resita a fost o premiera pentru pustoaicele de la Scoala Elf, au vazut cat conteaza de mult sa fie o echipa unita si s-au ambitionat ca la anul sa urce si mai sus pe podium. Echipa din Suceava li s-a parut una cu care a fost greu de jucat pentru ca aveau o foarte buna aparare si "dadeau suturi ca baietii". Invatatoarea ne povesteste ca lumea de la Resita s-a minunat cand afla ca fetele sunt din aceeasi clasa.

"Toate au facut balet, iar de la dans au renuntat ca sa joace fotbal", zice Liliana Clitan. La o partida din Targu-Mures, de anul acesta, a stat langa bunica unei fete care i-a marturisit: "Ma inspaimanta ca joaca atat de bine!

Unele fete s-au apucat de fotbal sfatuite de parinti. "Mama imi zice ca nu e un sport de fete, dar ca mie mi se potriveste", adauga o colega.

Micutele fotbaliste la Resita FOTO Iulia Negrea si Oana Voinea/Facebook/Scoala Elf

"Mi-ar placea sa mergem la un concurs pe lume"

Visele fetelor nu s-au oprit la locul al treilea la olimpiada. Mirel Albon), fetele au crescut de la meci la meci,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro