De ce femeile au nevoie de un somn lung si odihnitor. Ce se intampla in creierul oamenilor cand dorm

De ce femeile au nevoie de un somn lung si odihnitor. Ce se intampla in creierul oamenilor cand dorm

La inceputul acestui an, cercetatorii de la Universitatea Loughborough au spus ca femeile au nevoie de mai mult somn pentru ca creierul lor este mult mai complex decat cel al barbatilor.

acum 74 luni (15 Jul 2016)

Creierul femeilor isi recapata forta in urma unui somn lung si odihnitor, pe cand cel al barbatilor chiar si atunci cand acestia atipesc, sustin cercetatorii de la Institutul Max Planck din Munchen.

Ei au analizat obiceiurile legate de somn si odihna ale unui grup de 160 de adulti pentru a stabili cum afecteaza somnul capacitatea intelectuala.

In timpul studiului, au monitorizat paternurile legate de somn si au dat participantilor la studii teste de inteligenta.

"Rezultatele cercetarii noastre demonstreaza ca legatura dintre calitatea somnului si inteligenta este mult mai complexa decat am fi crezut", a spus profesorul Martin Dresler, unul dintre conducatorii cercetarii.

La inceputul acestui an, cercetatorii de la Universitatea Loughborough au spus ca femeile au nevoie de mai mult somn pentru ca creierul lor este mult mai complex decat cel al barbatilor. Ele pot face mai multe lucruri deodata si pot fi foarte flexibile, folosindu-si creierul mai mult decat barbatii. Acesta ar fi motivul pentru care ele au nevoie de mai mult somn. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro