De ce facem patinaj artistic pe trotuarele din Capitala

Totodata, au fost fost aplicate 96 de amenzi, in valoare de 192.000 de lei, celor care nu au indepartat zapada de pe trotuarele aferente imobilelor si spatiilor comerciale pe care le detin, precum si celor care nu au luat masuri pentru indepartarea turturilor. 120/2010, potrivit careia agentii economici si persoanele fizice au obligatia de a degaja zapada si gheata de pe trotuarul din fata spatiilor de locuit/desfasurare a activitatii in cel mult 24 de ore de la incetarea ninsorii.

acum 111 luni (8 Jan 2015)

In ciuda amenzilor si somatiilor aplicate de Primaria Generala celor care nu curata gheata si zapada, trotuarele Capitalei arata in continuare ca veritabile patinoare.

In ultimele doua saptamani, 473 de persoane fizice si juridice au fost somate de politistii locali din cadrul Directiei de control a Primariei Municipiului Bucuresti sa indeparteze zapada si gheata de pe trotuare. Totodata, au fost fost aplicate 96 de amenzi, in valoare de 192.000 de lei, celor care nu au indepartat zapada de pe trotuarele aferente imobilelor si spatiilor comerciale pe care le detin, precum si celor care nu au luat masuri pentru indepartarea turturilor. 120/2010, potrivit careia agentii economici si persoanele fizice au obligatia de a degaja zapada si gheata de pe trotuarul din fata spatiilor de locuit/desfasurare a activitatii in cel mult 24 de ore de la incetarea ninsorii. Actul normativ prevede o amenda intre 200 si 500 de lei pentru cei care nu-si curata trotuarul de gheata si zapada. Trotuarele din fata caselor trebuie curatate de proprietari, cele din jurul blocurilor de asociatiile de proprietari, in timp ce institutiile publice au obligatia sa-si curete trotuarul din fata sediilor. Primariile de sector sunt responsabile pentru trotuarele dintre blocuri si din jurul parcurilor, curatare pentru care apeleaza la firme de deszapezire. Primaria Generala are doar rol de coordonare a acestei activitati, potrivit informatiilor furnizate de biroul de presa al institutiei.

"Rolul PMB si al primariilor de sector este de a aduce la cunostinta persoanelor fizice/juridice aceste obligatii si de a aplica sanctiuni. Primariile de sector aproba programele de deszapezire si combatere a poleiului, intocmite de operatorii de salubrizare si administratiile domeniului public. Operatorii de salubrizare vor realiza permanent deszapezirea refugiilor RATB si a gurilor de canalizare," transmite biroul de presa al PMB. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro