De ce fac actorii reverente in fata politicienilor aflati in campanie. Drumul "de la vanitate pana la bani"

De ce fac actorii reverente in fata politicienilor aflati in campanie. Drumul

"Il sustin pe Victor Ponta" La varsta de 96 de ani, Radu Beligan, cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru, a participat la fastuoasa lansarea a lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale pentru a trasnmite un mesaj de sustinere plin de laude la adresa candidatului PSD. Trebuie sa ne folosim de acest capital, de la nivelul cel mai de jos si pana la varf! "Bani si vanitate" Daca interesele politicienilor erau mai usor de dedus in ceea ce priveste asocierea cu personalitati, motivele actorilor pentru ca se preteaza la asa ceva sunt mai greu de descifrat si mai variate, avand in vedere simpatia de care se bucura si neincrederea publicului in politica.

acum 97 luni (26 May 2016)

Campania pentru alegerile locale a adus, din nou, in prim-plan mari actori, care au tinut sa-si arate admiratia si sustinerea publica fata de un anumit candidat. Ultimele exemple sunt actritele Rodica Popescu Bitanescu si Anca Sigartau, care au tinut sa fie alaturi de Gabriela Firea la dezbaterea electorala organizata de Antena 3, pentru a o ridica in slavi pe candidata PSD la Primaria Capitalei. Bitanescu a folosit numai epitete de lauda la adresa lui Firea, luandu-se chiar la harta cu unul dintre contracandidatii sai, Nicusor Dan.

Pe de alta parte, actrita Anca Sigartau si-a exprimat admiratia fata de Firea si primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, urmarita penal, pe care le-a asemanat intr-un sens pozitiv. "Gabriela Firea imi aduce aminte de Olguta Vasilescu, a facut lucruri extraordinare pentru artisti", a descris-o Anca Sigartau pe Firea.

O strategie veche a PSD

Candidatii aleg actorii sau artistii cu care sa se afiseze in urma unor sondaje care testeaza conexiunile dintre electorat si publicul actorilor. Este o schema simpla de manual, de alunecare a imaginii si a simpatiei de pe actor pe politicianul sustinut. Actorii sunt alesi in urma unor teste de simpatie, de unde rezulta ca publicul lor voteaza PSD", arata specialistul in comunicare politica, Sorin Bocancea. Fostul presedinte Ion Iliescu era un spectator fidel al pieselor de teatru, iar aprecierea pentru actori a fost contiunata de succesorii sai in fruntea PSD. Actrita Florina Cercel, o apropiata a lui Ion Iliescu, a ramas aproape de PSD si de liderii sai. Acrita a participat la lansarea uneia dintre cartile semnate de fostul premier Adrian Nastase, la acea vreme proaspat iesit din inchisoare. In 2014, a ajuns randul lui Victor Ponta pentru a fi sustinut de Forina Cercel, care i-a adus o oda candidatului PSD la Presedintie in studioul Antenei 3, asemenea celei adresate de Rodica Popescu Bitanescu Gabrielei Firea.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro