De ce este vinovat comunistul Iliescu pentru infrangerea lui Ponta la alegeri

E drept, Ion Iliescu a aparut de cateva ori in imaginile de la sedintele de partid langa Victor Ponta. In afara de campanii negative, PSD nu a produs nimic, nu a venit cu nimic nou, nu a aratat nici un fel de intentie de adaptare la vremurile pe care le traim. Romania are nevoie de partide de stanga, dar care se adreseaza marilor provocari ale zilei de astazi si nu doar electoratului captiv din cele mai sarace zone ale tarii.

acum 74 luni (2 Dec 2014)

>

Dincolo de asta, nimic.

Ion Iliescu si-a incheiat al doilea mandat lasand Romania in NATO si cu negocierile de aderare la Uniunea Europeana incheiate. De ce ar fi Ion Iliescu mai comunist in 2014, decat a fost in 2004? Cum a reusit el si prin ce mijloace sa submineze imaginea pro-occidentalului Ponta, astfel incat noua generatie sa creada ca premierul este omul orientarii spre Est si nu spre Vest?

E drept, Ion Iliescu a aparut de cateva ori in imaginile de la sedintele de partid langa Victor Ponta. Daca prin atata lucru a reusit o asa de mare mutare a electoratului dintr-o parte intr-alta, atunci la mijloc nu poate fi decat o putere supranaturala, ceea ce ar contrazice convingerile puternice de liber-cugetator ale domnului Iliescu. O fi activat Ion Iliescu pe Facebook, propavaduind prietenia cu marele frate de la Rasarit? A tinut el in doua duminici zeci de mii de romani la cozi kilometrice in fata sectiilor de vot din strainatate?

A condus Ion Iliescu partidul, a dat directiile strategiei electorale, este el autorul mesajelor de campanie?

Daca nu, de ce trebuie sa fie el responsabil pentru esecul din alegeri? Nu figura lui Ion Iliescu i-a facut pe tineri sa vina la vot in numar record pentru a vota cu Iohannis, ci convingerea multora ca a da toata puterea pe mana unui PSD nereformat inseamna o catastrofa pentru Romania.

Este Ion Iliescu cel care i-a promis lui Joe Biden la Casa Alba ca pune statul de drept pe primul plan, pentru ca numai cateva zile mai tarziu, majoritatea PSD sa voteze legile din Martea Neagra? Crede cineva ca un partid se poate angaja intr-o asemenea operatiune cum a fost "Martea Neagra" fara ca presedintele formatiunii si totodata prim-ministru sa nu stie nimic? Si ce cine crede ca va ma pacali cu explicatia ca Ion Iliescu e de vina?

PSD ar fi avut nevoie acum de o discutie cu cartile pe masa, de analize politice, de actiuni responsabile. Iar, cea mai mare problema este criza de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro