De ce este recomandat sa tinem post. Renuntarea temporara la carne, lapte si oua este benefica organismului uman

De ce este recomandat sa tinem post. Renuntarea temporara la carne, lapte si oua este benefica organismului uman

Specialistii spun insa ca postul este extrem de benefic pentru trup si psihic si ca oameniii nu ar trebui doar sa se limiteze la cele doua mari postura de peste ani, de Paste si Craciun. "Postul tinut vreme de patruzeci de zile, spre exemplu, este nu numai un excelent liant in relatia cu Dumnezeu, ci este si o metoda ideala de a scapa de kilograme in exces, de a regla nivelul colesterolului din organism, de a purifica organismul intr-un cuvant.

acum 87 luni (22 Nov 2016)

In post, oamenii sunt chemati sa se gandeasca si la organism, prin renuntarea la mancaruri pe baza de carne, lapte si ou. Acest lucru este tot mai greu de realizat in zilele noastre, pentru ca, fata de trecut, numarul populatiei care tine post pe intervale mai lungi sau mai scurte de timp este tot mai redus.

Specialistii spun insa ca postul este extrem de benefic pentru trup si psihic si ca oameniii nu ar trebui doar sa se limiteze la cele doua mari postura de peste ani, de Paste si Craciun.

"Postul tinut vreme de patruzeci de zile, spre exemplu, este nu numai un excelent liant in relatia cu Dumnezeu, ci este si o metoda ideala de a scapa de kilograme in exces, de a regla nivelul colesterolului din organism, de a purifica organismul intr-un cuvant. Desigur, trebuie mentionat faptul ca in toate posturile exista perioade de si anume anumite zile in care credinciosii pot consuma orice mancaruri de peste.

Potrivit acestuia, alimentele pentru post exista intr-o gama extrem de variata, plecand de la fructe, legume, cereale si chiar peste, in zilele cand este dezlegare. Pentru necesarul zilnic de calciu, cele mai bune alimente sunt laptele si produsele din soia, mai putin cea modificata genetic. Putem manca salate de cruditati, legume fierte, la cuptor, tocanite, orez, paste fainoase, produse din soia, putem bea sucuri naturale pentru un aport de vitamine, supe de legume, si lista poate continua", sustine specialistul.

Din acest punct de vedere, postul este privit si ca o dieta, fiind o perioada numai buna de slabit pentru persoanele ponderale. Cu o conditie: alimentatia sa fie una echilibrata, cu foarte multe salate de cruditati si mai putin mancare gatita in ulei.

De asemenea, perioada de post este si una a renuntarii la anumite vicii, si aici ne referim la bauturile alcoolice si la tutun.

"Stoparea consumului de carne, de abuz de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro