De ce este Mos Craciun de neinlocuit pentru un copil fericit

De ce este Mos Craciun de neinlocuit pentru un copil fericit

Sarbatorile de iarna au intrat in linie dreapta astfel ca bucuria, bradul, luminile, culorile, nebunia cumparaturilor, zapada, colindele, dorinta de a fi alaturi de cei dragi, toate fac parte din decorul asociat indiscutabil acestei perioade din an. "Asa ca au adus in paleta saraca de culori a iernii explozia de culori vii si variate ale pomului de Craciun, hainele Mosului, darurile impachetate in nuante vesele, luminile jucause si insistente din case, din vitrine, de pe strazi", mai spune psihoterapeutul",spune Keren Rosner, psiholog psihoterapeut. Este o forma de analiza si un mod de corectare pe care copilul il adopta, stiindu-se supravegheat de cineva care poate sa stie tot, chiar si gandurile ascunse", explica psihoterapeutul. In astfel de moment, ar trebui sa uitam de griji si sa ne amintim ca scopul tuturor eforturilor nu este decat pentru a fi fericiti si de a raspandi fericire, adauga aceasta.

acum 65 luni (23 Dec 2016)

Sarbatorile de iarna au intrat in linie dreapta astfel ca bucuria, bradul, luminile, culorile, nebunia cumparaturilor, zapada, colindele, dorinta de a fi alaturi de cei dragi, toate fac parte din decorul asociat indiscutabil acestei perioade din an. "Poate ca in zilele de astazi exista o tendinta spre exces si comercializare, insa la nivel familial cred ca sarbatoarea isi pastreaza semnificatia. Nici o alta sarbatoare nu este la fel de generos impodobita, asa de generos asortata cu lumini si culori. "Asa ca au adus in paleta saraca de culori a iernii explozia de culori vii si variate ale pomului de Craciun, hainele Mosului, darurile impachetate in nuante vesele, luminile jucause si insistente din case, din vitrine, de pe strazi", mai spune psihoterapeutul",spune Keren Rosner, psiholog psihoterapeut.

Fireste ca obiceiurile au fost ajustate in functie de momentul istoric, de nevoile societatii, de moda. "Este foarte important sa dam sarbatorilor in afara de semnificatia lor religioasa si o semnificatie proprie fiecarei familii, sa o adaptam conform starii sufletetti pe care vrem sa o traiasca copiii nostri legata de sarbatori".

Astfel, daca vom imprima copiilor o atmosfera pozitiva, de bucurie, veselie, armonie, cadouri, acestia vor asocial sarbatorile cu emotiile placute si vor aprecia sarbatorile. Dimpotriva, daca atmosfera este una tensionata, marcata de lipsuri si nemultumiri, anticiparea sarbatorilor va aduce o stare de neplacere si disconfort. Pentru unii mirosul de portocala, pentru altii mirosul de brad, pentru altii mirosul de cozonaci", mai spune spihologul.

Dorina are 50 de ani si este din Bucuresti. "Pe vremea mea Mos Craciun se numea Gerila si nu mi se parea deplasat pentru ca erau ierni adevarate pe care le petreceam in apartamente inghetate, la gura aragazului, peste care parintii mei disperati asezau un ghiveci de flori cu gura in jos in speranta ca vor obtine mai multa cal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro