De ce este mai scazuta imunitatea copiilor din "generatia Facebook". Explicatia medicilor

De ce este mai scazuta imunitatea copiilor din

Medicul de familie si presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Gheorghe Lascu, a aratat ca, din pacate, copiii inca din viata intrauterina au parte de o alimentatie nesanatoasa, spre deosebire de alimentatia gravidelor si a copiilor de acum 50 de ani. Toata carnea este impregnata cu antibiotice si hormoni de crestere, laptele, rar e adevarat, laptele sau smantana cu grasime de cateva procente, alea nu mai sunt preparate naturale, sunt preparate de fabrica ce aduc un aport de proteina dar in nici un caz ce ii trebuie organismlui", a mai explicat medicul Lascu.

acum 100 luni (28 Nov 2015)

Cele mai fecvente afectuni la copii sunt racelile, laringita, amigdalita. Nu mai vorbim de momentul in care copilul intra in colectivitate, pentru ca in primul an, la gradinita ori la cresa, foarte multi dintre micuti au lungi perioade in care trebuie sa stea acasa din cauza febrei, a tusei si alte afectiuni de acest gen. Toate aceste afectiuni, spun medicii, sunt date de o imunitate scazuta a copilului, iar acest lucru se observa mult mai pregnant la generatiile de astazi.

Specialistii spun ca imunitatea micutilor de astazi este tot mai scazuta fata de copiii din urma cu doua-trei generatii, iar acest lucru se explica printr-o serie de mai multi factori. Medicul de familie si presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Gheorghe Lascu, a aratat ca, din pacate, copiii inca din viata intrauterina au parte de o alimentatie nesanatoasa, spre deosebire de alimentatia gravidelor si a copiilor de acum 50 de ani. Toata carnea este impregnata cu antibiotice si hormoni de crestere, laptele, rar e adevarat, laptele sau smantana cu grasime de cateva procente, alea nu mai sunt preparate naturale, sunt preparate de fabrica ce aduc un aport de proteina dar in nici un caz ce ii trebuie organismlui", a mai explicat medicul Lascu. Acesta a mai aratat ca nici fructele nu mai sunt naturale in totalitate, acesta fiind, de asemenea, tratate cu chimicale pentru a se pastra mai mult timp.

Imunizarea naturala, tot mai greu de dobandit

Un alt element in fata caruia copiii din generatia Facebook pierd la capitolul imunitate este tocmai imunizarea naturala. Inafara de cea cu care ne nastem, de-a lungul timpului, faptul ca intram in contact cu tot felu de germeni, virusuri, cu alte cuvinte, lucruri care pot sa ne creeze imunitatea, fara sa facem niste infectii severe. Mai demult, copiii de la tara se jucau mai liberi, intrau in contact cu animalele din curte, cu vaca, purcelul, gainile, catelul etc, si in felul ast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro