De ce este mai bun gulasul preparat la ceaun: o reteta delicioasa

De ce este mai bun gulasul preparat la ceaun: o reteta delicioasa

Avem nevoie de: 1 kg de carne de vita (preferabil pulpa sau carne suculenta) 5-6 cartofi marisori 3-4 cepe medii Usturoi - cativa catei, dupa gust 1-2 linguri de untura 1-2 ardei grasi (nu prea mari) 2-3 morcovi Foi de dafin, boia, piper, sare, 2-3 rosii curatate de pielita si zdrobite Reteta ungureasca presupune si chimen, insa in Ardeal nu este folosit intotdeauna.

acum 9 luni (7 May 2018)

Este un adevar general valabil ca mancarea este mai gustoasa daca este gatita in cantitate mai mare, la cazan sau la ceaun. Atunci cand este preparata afara, la caun, pe foc de lemne, parca gustul este mult mai bun.

"Sotia mea il prepara si in casa, in conditii normale, in bucatarie, pe aragaz, dar in cantitate mica si gatit pe gaz nu are acelasi gust. Insa cand se incalzeste vremea si putem iesi in curte, devine sarcina mea sa ma ocup de asta. Ea ma ajuta doar sa tai zarzavaturile si legumele, iar eu ma ocup de restul", spune Marin, un baimarean de 46 de ani.

Reteta dupa care il prepara este simpla, cunoscuta ca reteta traditionala si nu este mai greu de gatit decat orice ciorba autohtona. Avem nevoie de:

1 kg de carne de vita (preferabil pulpa sau carne suculenta)

5-6 cartofi marisori

3-4 cepe medii

Usturoi - cativa catei, dupa gust

1-2 linguri de untura

1-2 ardei grasi (nu prea mari)

2-3 morcovi

Foi de dafin, boia, piper, sare,

2-3 rosii curatate de pielita si zdrobite

Reteta ungureasca presupune si chimen, insa in Ardeal nu este folosit intotdeauna.

In untura incinsa se pune ceapa la calit, apoi se adauga ardeiul taiat marunt, morcovii (maruniti la robot sau taiati marunt) si usturoiul. Se lasa doar un minut-doua si se adauga boiaua de ardei, apoi se stinge cu putina apa. Se adauga restul condimentelor, foile de dafin, piperul, eventual chimenul si se amesteca bine. Apoi se adauga carnea, taiata cubulete si se pune apa pana se acopera carnea si se lasa la fiert la foc mic, pana cand carnea este fiarta.

Pont: galustele facute din gris amestecat cu ou, facute fasii si puse la fiert la final (odata cu cartofii sau imediat dupa), vor da un gust mai autentic ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro