De ce este important sa ne relaxam. Simptomele tensiunii interne care trebuie sa ne ingrijoreze

De ce este important sa ne relaxam. Simptomele tensiunii interne care trebuie sa ne ingrijoreze

Ba chiar nevoia incontrolabila de a fugi de realitate, de a te refugia in iluzie, de a evada macar pentru o vreme din starea de tensiune. Acest lucru e necesar pentru a nu cadea intr-o alta extrema, cea a dependentelor de orice fel, de la bauturi, la mancare sau medicamente, care sa induca o falsa stare de relaxare.

acum 26 luni (16 Mar 2018)

Incordarea si concentrarea maxima sunt necesare atunci cand ai de indeplinit sarcini importante. Incepi sa gresesti nepermis de mult. Capacitatea ta de a te concentra pe lucrurile care conteaza se diminueaza mult, sau dispare complet! Ba chiar nevoia incontrolabila de a fugi de realitate, de a te refugia in iluzie, de a evada macar pentru o vreme din starea de tensiune. Indiferent de costurile evadarii!", prezinta psihologul Daniel Mois principalele simptome care va arata ca aveti nevoie de relaxare. Cand tensiunea interioara atinge cote greu de suportat, toata lumea cauta cu orice pret sa se relaxeze, dar pentru acest lucru, spun psihologii, este nevoie de antrenament, pentru ca relaxarea sa acopere nevoile psihice si fizice. Acest lucru e necesar pentru a nu cadea intr-o alta extrema, cea a dependentelor de orice fel, de la bauturi, la mancare sau medicamente, care sa induca o falsa stare de relaxare. Adica sa alegi confruntarea cu o realitate incomoda pe care sa o gestionezi prin metode cat mai sanatoase. Exista multe exercitii simple, melodii relaxante, sau tehnici de mindfulness, antrenament mental. Insa ultimul lucru recomandat este sa astepti sa devii mult prea tensionat, pentru a incepe sa iei masuri", mai afirma psihologul.

Tot el mai explica faptul ca exista si o anumita preventie a starii de tensionare si incordare. Aceasta consta in acordarea de timp pentru relaxare chiar si atunci cand nu simti nevoia, pentru ca astfel starile de tensiune sa fie cel putin amanate, daca nu evitate in totalitate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro