De ce este gresit sa ne luam vacante lungi? Cea mai buna varianta de concediu pentru a ne reincarca bateriile

De ce este gresit sa ne luam vacante lungi? Cea mai buna varianta de concediu pentru a ne reincarca bateriile

Pentru multi dintre noi, o zi fara munca inseamna reducerea veniturilor sau chiar pierderea unor clienti, de aceea tendinta este de vacante mult mai scurte. In timpul liber, fiecare trebuie sa gaseasca activitatile care sunt relaxante pentru el: cei care sunt mai introvertiti se vor simti mai bine citind, iar cei care sunt extrovertiti vor cauta sa-si petreaca timpul cu rudele sau prietenii.

acum 61 luni (21 Jul 2015)

Pentru multi dintre noi, o zi fara munca inseamna reducerea veniturilor sau chiar pierderea unor clienti, de aceea tendinta este de vacante mult mai scurte. Cei care nu se relaxeaza deloc si nu se odihnesc ajung sa sufere de extenuare si astfel rezultatele lor vor fi sub asteptari, scrie Psychology Today.

Cu cat slujba este mai solicitanta si cere multa gandire sau creativitate, cu atat este nevoie de mai multa deconectare.

De exemplu, foarte bune sunt si activitatile placute pe care le putem face in fiecare zi, dupa ce plecam de la munca. O plimbare, mersul la sala de sport sau ascultarea unei muzici care ne place sunt solutiile ideale pentru deconectare, la indemana oricui. In timpul liber, fiecare trebuie sa gaseasca activitatile care sunt relaxante pentru el: cei care sunt mai introvertiti se vor simti mai bine citind, iar cei care sunt extrovertiti vor cauta sa-si petreaca timpul cu rudele sau prietenii.

De asemenea, psihologul Michael Woodward recomanda inlocuirea unei singure vacante mai lungi pe an cu mai multe vacante scurte, scrie Huffington Post. O idee foarte buna este ca dupa o vacanta sa discutam cu rudele sau prietenii despre cat de frumos a fost si ce bine ne-am simtit acolo, impreuna. In acest fel vom scapa de tristetea pe care o adduce terminarea concediului si revenirea la munca, spune expertul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro