De ce este considerata bufnita pasarea care "face a rau". Ce ar vesti pasarea cand canta deasupra casei unei fecioare

De ce este considerata bufnita pasarea care

In traditia populara se spune ca te ajung necazurile de moarte daca, Doamne-fereste!, distrugi cuibul unei bufnite. Poate si faptul ca este o pasare carnivora, ca vaneaza noaptea intr-o liniste desavarsita, ca ziua rar poate fi vazuta zburand sau vanand au consolidat raul ei renume", spun specialistii in Foclor de la Muzeul Dunarii de Jos. Nu este bine nici sa te uiti in cuibul unei bufnite, ca sa nu mai vorbim de neca?zurile de moarte care te pot ajunge daca il distrugi", spun specialistii in Etnografie si Folclor din cadrul Muzeului Dunarii de Jos Calarasi. In Normandia, omleta din oua de bufnita este leacul cel mai sigur pentru a scapa de dependenta creata de alcool.

acum 47 luni (25 Mar 2017)

In traditia populara se spune ca te ajung necazurile de moarte daca, Doamne-fereste!, distrugi cuibul unei bufnite. Un astfel de blestem se povesteste cu frica ca a lovit la Sohatu, in martie 2015, o asezare linistita din judetul Calarasi. Un barbat, in varsta de 56 de ani, a murit in timp ce incerca sa distruga cuibul unei bufnite.

Rudele sale au povestit cui a stat sa le asculte ca dis-de-dimineata, Dumitru s-a urcat intr-un salcam din curte, inalt de 8 metri, exasperat de cantecele inspaimantatoare ale pasarii. Interpretarea cantecului lor este totusi diferita, in functie de momentul, locul si modul in care se face auzit.

Un mit care nu are legatura cu realitatea

Oamenii de stiinta spun insa ca nu trebuie sa avem niciun motiv de ingrijorare. Bufnita, de fapt cucuveaua, pasarea pe care o auzim cel mai des cantand nu are nicio o legatura cu astfel de lucruri.

"Este o asociere nepotrivita si inca nu stie de unde a pornit acest fapt. Bufnita este o pasare de noapte, solitara si este posibil ca acest lucru sa fi contribuit la renumele sau de mesager al mortii. In realitate, nu este o pasare care face rau, din contra, este din specia rapitoarelor si se hraneste cu soareci, spre bucuria agricultorilor. Pasarile de noapte se refugiaza in zone retrase: turla bisericii, poduri, case parasite si acest lucru probabil le-au facut de temut", a explicat Viorel Cuzic, ornitolog la Muzeul Delta Dunarii din Tulcea si coordonator al Sucursalei Delta Dunarii si Dobrogea Continentala. "Reprezentata pe aversul drahmelor ateniene din vremea lui Pericle in cursul Evului Mediu, bufnita devine, inexplicabil, o pasare de rau augur, emblema a vrajitoarelor, probabil ca urmare a faptului ca este o pasare solitara, nocturna, obisnuita sa cuibareasca in locuri mai retrase, de regula in cimitire. Poate si faptul ca este o pasare carnivora, ca vaneaza noaptea intr-o liniste desavarsita, ca ziua rar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro