De ce este Bucurestiul capitala europeana a traficului de cosmar. Haosul stradal isi are originea intr-un turn ridicat in urma cu 600 de ani

De ce este Bucurestiul capitala europeana a traficului de cosmar. Haosul stradal isi are originea intr-un turn ridicat in urma cu 600 de ani

In secolul al XIV-lea, Bucurestiul incepea sa se formeze in jurul unui turn de 160 de metri patrati care se afla undeva in apropiere de centrul vechi al actualei Capitale. "Acesta este motivul pentru care astazi se circula cum se circula in Bucuresti, In fiecare zona exista un sistem de stradute pus la punct dupa nevoile celor care locuiau acolo. Printre cei care si-au construit case se aflau si cei din familia Dudescu, boieri care detineau la acea vreme unele dintre cele mai frumoase case din intregul Bucuresti.

acum 57 luni (20 Aug 2015)

In secolul al XIV-lea, Bucurestiul incepea sa se formeze in jurul unui turn de 160 de metri patrati care se afla undeva in apropiere de centrul vechi al actualei Capitale.

"In anii 1370-1380, se pun bazele unui turn, punct de paza in vremea aceea, care marca o intretaiere de drumuri comerciale. Pe aceste drumuri treceau care cu peste si, pentru a fi reduse jafurile si furturile din acele vremuri, s-a facut acest turn de supraveghere", povesteste istoricul Dan Falcan despre inceputurile Bucurestiului. De la acest turn a luat nastere orasul ce avea sa devina Capitala Romaniei de astazi.

"Acesta este motivul pentru care astazi se circula cum se circula in Bucuresti, In fiecare zona exista un sistem de stradute pus la punct dupa nevoile celor care locuiau acolo.

Cele mai cunoscute mahalale ale Bucurestiului Mahalaua Botenului este mentionata in documentele de arhiva inca din timpul lui Matei Basarab. Se pare ca aceasta a fost numita dupa familia cu acelasi nume care traia aici, unde exista si celebra livada a Vacarestilor, potrivit cartii "Istoria Bucurescilor", scrisa de G. In anul 1741, un preot care locuia in cartier a facut un gest care i-a inspaimantat pe toti. Popa Herea, asa cum i se spunea barbatului, a spart biserica Bradu - Botenul si a furat un potir aflat in interiorul lacasului de cult. Cele mai frumoase bijuterii Undeva la sfarsitul secolului al XVII-lea, Brancoveanu a inceput sa imparta bucati de pamant unor boieri care, usor-usor, si-au ridicat case acolo. Printre cei care si-au construit case se aflau si cei din familia Dudescu, boieri care detineau la acea vreme unele dintre cele mai frumoase case din intregul Bucuresti.

Harta Bucurestiului in anul 1900 Pe langa superbele case pe care le detineau, femeile din familie erau cunoscute pentru ca purtau niste bijuterii de-a dreptul fascinante pentru acele vremuri. Pe langa opulenta bijuteriilor, poarta de la casa Dudestilor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro