De ce este bine sa tinem post. Ce alimente trebuie sa consumam pentru a pierde in greutate

De ce este bine sa tinem post. Ce alimente trebuie sa consumam pentru a pierde in greutate

Nutritionistii au mai precizat ca persoanele care adopta postul ca un stil de viata pot avea probleme pe viitor pentru ca organismul are nevoie de vitamine si minerale, dar si de alte substante nutriente care nu se gasesc in alimentele de post.

acum 85 luni (17 Mar 2017)

Medicii nutritionisti sustin ca in timpul postului putem pierde mai repede din greutate pentru ca organismul ajunge sa utilizeze din stocurile de energie pentru a obtine resursele necesare realizarii tuturor activitatilor zilnice.

"In perioada de post nu este indicat sa ne infometam, dar nici sa ajungem sa consumam produse in exces, in ambele cazuri va aparea dereglarea metabolica. Postul reprezinta o perioada pentru detoxifierea organismului, insa este bine sa stim ca daca alternam zilele de post cu cele de alimentatie vom pierde mult mai repede in greutate. Cum trebuie sa tinem un post sanatos: -In perioada de post nu trebuie sa mancam in exces pentru ca odata crescuta cantitatea de alimente stomacul este in pericol. -Este indicat sa mancam legume si fructe crude in perioada de post. Asa putem evita pofta de mancare exagerata, dar si tentatia de a consuma alimente dulci. -In perioada in care alegem sa tinem post este bine sa ne odihnim corespunzator. Trebuie sa consumam ceaiuri din plante, sucuri naturale, de legume si fructe, dar si apa. -Pentru a putea avea energie in perioada de post este indicat sa consumam nuci, fructe uscate si seminte. Nutritionistii au mai precizat ca persoanele care adopta postul ca un stil de viata pot avea probleme pe viitor pentru ca organismul are nevoie de vitamine si minerale, dar si de alte substante nutriente care nu se gasesc in alimentele de post. "Persoanele care sufera de diabet nu au voie sa urmeze post, deaorece pot aparea dereglari ale zaharului de sange. Este bine sa urmam de doua ori pe an, timp de o saptamana post. In primele doua zile trebuie sa consumam alimente bogate in fibre, urmatoarele cinci zile putem consum suc de legume, dar si suc natural. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro